Belal Muhammad Kroont Zichzelf Tot Beste Bokser in MMA Nieuws
Nieuws

Belal Muhammad Kroont Zichzelf Tot Beste Bokser in MMA

Belal Muhammad Kroont Zichzelf Tot Beste Bokser in MMA

De pas gekroonde UFC weltergewichtkampioen Belal Muhammad heeft zichzelf een nieuwe titel toegekend: beste bokser in MMA. Na zijn overtuigende overwinning op Leon Edwards tijdens UFC 304, voelt de Amerikaan zich niet alleen de beste mixed martial artist, maar ook de beste vuistvechter in de octagon.

Muhammad, die bekend staat om zijn scherpe tong, heeft in aanloop naar het gevecht met Edwards geen blad voor de mond genomen. Zijn coach vergeleek zijn bokskunsten zelfs met die van de legendarische Canelo Alvarez. Nu hij de wereldtitel op zijn naam heeft staan, voelt Muhammad zich volledig gerechtigd om zichzelf als beste bokser te bestempelen.

Controverse om beste bokser in MMA

De discussie over de beste bokser in MMA laaide de afgelopen jaren op, met namen als Max Holloway, Ilia Topuria en Dustin Poirier die regelmatig genoemd worden. Met zijn overwinning op Edwards, waarbij hij zijn sterk verbeterde boksvaardigheden etaleerde, meent Muhammad zich in dit illustere gezelschap te mogen scharen.

Muhammad’s pad naar de titel was lang en indrukwekkend. Na een ongeslagen reeks van tien gevechten, waaronder overwinningen op Gilbert Burns en Vicente Luque, kreeg hij een tweede kans tegen Edwards. De eerste ontmoeting tussen de twee eindigde in een no-contest.

Onder leiding van UFC-legende Khabib Nurmagomedov heeft Muhammad zijn grappling naar een hoger niveau getild. Maar ook zijn bokstechniek is aanzienlijk verbeterd, zoals te zien was in het gevecht met Edwards. Met zijn zelfvertrouwen en constante ontwikkeling lijkt Muhammad een geduchte kampioen te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws