Ben Saddik in beroep tegen celstraf: 'Gaat de ring weer in' Nieuws
Nieuws

Ben Saddik in beroep tegen celstraf: 'Gaat de ring weer in'

Ben Saddik in beroep tegen celstraf: 'Gaat de ring weer in'

De Belgisch-Marokkaanse topkickbokser Jamal Ben Saddik is vandaag door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot 40 maanden celstraf voor witwassen. Ben Saddik ontkent de beschuldigingen en gaat in beroep tegen de uitspraak.

De rechtbank achtte bewezen dat Ben Saddik 130.000 euro witwaste via het circuit van de Nederlandse ondernemer Karim S. Ben Saddik zou S. ook in contact hebben gebracht met twee andere beklaagden, die werden veroordeeld tot respectievelijk 30 maanden en 4 jaar celstraf.

Ben Saddik: "Positief gestemd en gaat in beroep"

"Jamal is positief gestemd ook na deze uitspraak, hij zal dan ook in hoger beroep gaan", zegt het management van de topkickbokser. "Jamal gaat weer volop trainen en zich richten op zijn toekomst in de ring. Wij hebben geloof in en goede afloop na het hoger beroep."

Voor Ben Saddik betekent het hoger beroep dat hij niet de cel in hoeft en zich kan voorbereiden op komende gevechten. Jamal gaat zeker weer de ring in de komende periode, waar dat zal zijn bij welke organisatie kunnen wij nog niet zeggen.”

Hoger beroep kan lang duren

Ben Saddik reageerde via social media op de veroordeling en liet weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. Hij verklaarde "positief gestemd" te zijn en zich te richten op zijn toekomst in de ring.

Hoelang een hoger beroepsprocedure in België in beslag neemt is niet bekend, maar kan wel eens lange tijd in beslag nemen. Dit betekent dat Ben Saddik voorlopig op vrije voeten blijft en zich kan voorbereiden op zijn komende gevechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws