Ben Saddik vs Verhoeven 4: 'Gooit celstraf roet in het eten?' Nieuws
Nieuws

Ben Saddik vs Verhoeven 4: 'Gooit celstraf roet in het eten?'

Ben Saddik vs Verhoeven 4: 'Gooit celstraf roet in het eten?'

Jamal Ben Saddik is vandaag veroordeeld tot 40 maanden cel en een boete van €40.000. De vraag is nu wat de toekomst brengt voor de kickbokser. Kan hij zijn carrière voortzetten bij Glory en komt er alsnog een gevecht met aartsrivaal Rico Verhoeven?

Ondanks de celstraf hoeft Ben Saddik waarschijnlijk niet de cel in. "Bij een gevangenisstraf van minder dan 3 jaar geldt in België altijd een proeftijd," aldus een Belgisch jurist. "En hij heeft hiervoor tijdens het onderzoek al een gevangenisstraf uitgezeten, dus hij gaat geen gevangenisstraf uitzitten. Ben Saddik ging ook in beroep zodat hij nu en in de toekomst kan vechten."

Fans hopen op comeback

Veel fans hopen op een comeback van Ben Saddik en een vierde gevecht met Rico Verhoeven. De rivaliteit tussen de twee is groot en een rematch zou een enorm spektakel worden.

Glory heeft nog niet gereageerd op de veroordeling van Ben Saddik. De organisatie schorste Ben Saddik eerder voor 6 maanden waarna hij in het najaar weer de ring in zou mogen, maar of dat nu nog steeds het geval is, is onduidelijk.

Wat zal Glory beslissen?

Onze redactie vroeg een woordvoerder van Glory om een reactie over wat de organisatie van plan is met de Marokkaanse topvechter. Een reactie bleef echter uit. Of Glory zelf nog met een verklaring komt is niet bekend.

Toekomst onzeker

De toekomst van Ben Saddik is dus onzeker. Of hij zijn carrière bij Glory kan voortzetten, hangt af van de beslissing van de organisatie. En of er alsnog een gevecht komt met Rico Verhoeven, is ook nog maar de vraag.

Volgens insiders is er veel interesse in Ben Saddik bij andere organisaties. Zijn toekomst in de vechtsport zal niet afhangen of Glory hem behoudt of niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws