Bijna doodervaring! Vechter spreekt na BJJ-debacle in Eindhoven Nieuws
Nieuws

Bijna doodervaring! Vechter spreekt na BJJ-debacle in Eindhoven

Bijna doodervaring! Vechter spreekt na BJJ-debacle in Eindhoven

Mixed martial arts vechter Sven Groten heeft een verklaring afgegeven over zijn toestand na een blessure als gevolg van nalatigheid van de scheidsrechter. Afgelopen zondag in Eindhoven tijdens het Versus International BJJ event werd Groten KO gewurgd en leek het er op dat zijn arm werd gebroken.

Groten gaf ook een sportieve boodschap aan zijn tegenstander, met de belofte om hem de volgende keer te verslaan.

Incident tijdens Jiu-Jitsu wedstrijd

Op zondag moest Groten snel opgeven tijdens een jiu-jitsu wedstrijd bij Versus International in Eindhoven, Nederland. Hij werd gevangen in een reverse triangle choke. Helaas voor Groten zag de scheidsrechter zijn tikje niet en om een of andere reden merkte hij ook niet dat de Duitser het bewustzijn verloor.

Groten raakte meteen buiten bewustzijn terwijl de scheidsrechter toekeek hoe zijn tegenstander, Rene Haendel, zijn linkerarm naar achteren trok. Haendel maakte een hoek van negentig graden met de ledemaat van zijn bewusteloze tegenstander en keek toen verbaasd naar de scheidsrechter dat de wedstrijd nog steeds doorging. Op dat moment besloot de scheidsrechter in te grijpen en de wedstrijd te beëindigen.

Groten's Gezondheidsupdate en Reactie

Groten verkeert momenteel in goede stemming en gaf aan dat zijn arm niet gebroken is, maar uit de kom geraakt was door de vertraging van de scheidsrechter. Onlangs plaatste hij een update op sociale media met de volgende boodschap: "Dat was kut. Werd buiten bewustzijn gebracht en mijn elleboog raakte uit de kom."

"Geen botbreuk, meer informatie volgt. Ik ben in handen van de beste medische professionals. Bedankt aan het team van @versus.events voor de zorg en individuele berichten. De scheidsrechter heeft verschrikkelijk gefaald. Er is absoluut geen schuld voor mijn tegenstander @rene_haen, jij was beter gisteren. Ik zal je de volgende keer verpletteren. Dat is een belofte. Ik kom terug. Beter."

Kritiek op de Scheidsrechter

De scheidsrechter kreeg zware kritiek na het incident waarbij Sven Groten een gruwelijke blessure opliep door zijn fout. Groten liep een ontwrichte elleboog op tijdens het jiu-jitsu duel tegen landgenoot Rene Haendel door de nalatigheid van de scheidsrechter.

Zoals eerder vermeld, heeft Groten al een foto van zichzelf op sociale media geplaatst om te bevestigen dat alleen zijn elleboog uit de kom is en niet gebroken. Dergelijke incidenten herinneren ons aan het belang van de rol van de scheidsrechter en hoe snel dingen mis kunnen gaan. Groten schreef: "De andere man had natuurlijk ook moeten loslaten, maar de scheidsrechter is uiteindelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van de vechter. En waarschijnlijk kreeg hij meer betaald dan de vechters om daar te zijn."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws