🎥 Schokkend Incident in Eindhoven bij BJJ event: 'Deelnemer gewond' Nieuws
Nieuws

🎥 Schokkend Incident in Eindhoven bij BJJ event: 'Deelnemer gewond'

🎥 Schokkend Incident in Eindhoven bij BJJ event: 'Deelnemer gewond'

Tijdens het Braziliaans Jiu Jitsu Versus Invitational event in Eindhoven vond gisteren een verontrustend incident plaats. Sven Groten raakte bewusteloos nadat hij in een verwurging was genomen en vervolgens zijn arm werd gebroken. Dit gebeurde omdat de scheidsrechter niet op tijd ingreep, wat leidde tot ernstige verwondingen voor Groten.

Het incident in Eindhoven heeft internationaal de aandacht getrokken op social media. Vooral de scheidsrechter ligt onder vuur. Max Randall van MMA On Point uitte zijn ongenoegen op X, waar hij de scheidsrechter de "slechtste scheidsrechter in de geschiedenis ooit" noemde.

Internationale verontwaardiging op social media

Hij beschrijft hoe Groten afklopte, vervolgens bewusteloos raakte, waarna zijn arm werd gebroken. Daarna werd Groten nog eens zeven seconden gewurgd terwijl hij bewusteloos was, voordat de scheidsrechter eindelijk ingreep met een nutteloze Braziliaanse beenlift.

De huidige gezondheidstoestand van Sven Groten is niet bekend. Het incident heeft veel stof doen opwaaien en roept vragen op over de veiligheid en competentie van scheidsrechters bij BJJ en vechtsport evenementen. Het is duidelijk dat er meer aandacht en verbetering nodig is om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws