Bizar! McGregor pakt 'megabedrag' met gok op Diaz bokswedstrijd Nieuws
Nieuws

Bizar! McGregor pakt 'megabedrag' met gok op Diaz bokswedstrijd

Bizar! McGregor pakt 'megabedrag' met gok op Diaz bokswedstrijd

Conor McGregor won maar liefst 1.625.000,- dollar met zijn inzet op winst van Nate Diaz in zijn bokswedstrijd met Jorge Masvidal eerder vandaag. Nate Diaz mag dan de winnaar zijn uitgeroepen na een omstreden jurybeslissing, maar Conor McGregor is degene die er financieel lachend uitkomt.

De Ierse vechter, die tijdens zijn legendarische UFC-carrière ruzie had met zowel Diaz als zijn tegenstander Jorge Masvidal, waagde maar liefst $500.000 op een overwinning van zijn twee keer bevochten rivaal Diaz. En dankzij zijn underdog-status leverde die gok hem via zijn sponsor een waanzinnige winst op.

Tijdens de tien ronden tellende bokspartij in Californië leek Masvidal de veel zuiverdere stoten te landen, maar hij kon slechts een gelijkspel op één scorekaart bemachtigen, wat resulteerde in een nederlaag. Eén jurylid zag het zelfs zo ruim als acht ronden tegen twee in het voordeel van Diaz, die daarmee zijn eerste overwinning sinds 2022 boekte.

Diaz verslaat Masvidal, McGregor casht enorm

De legendarische rivaliteit tussen Conor McGregor en Nate Diaz leverde vechtfans in 2016 twee iconische gevechten op, met een trilogie die schijnbaar voor altijd in het verschiet ligt. Er is een soort tegenzinnige respect tussen de twee, en het is zeldzaam dat de Ier ooit tegen zijn oude vijand in een gevecht zou wedden.

Op zaterdagavond zette hij echter zijn woorden om in daden. Via social media liet hij fans weten: "Ik heb besloten om $500.000 in te zetten op Diaz om de bokswedstrijd vanavond te winnen. Reikwijdte, vorm, ervaring, alleen handen die worden gebruikt, ik kan me niet voorstellen dat Jorge Masvidal Nate in een boksring überhaupt problemen kan bezorgen."

Hij kon echter een kleine sneer naar de Californiër niet weerstaan en voegde toe: "Het zijn allebei kleine prutsers in een gevecht, maar ik denk dat Nate hem HIER ECHT gemakkelijk aankan. $500.000 levert me in totaal $1.625.000 op."

Na het vernemen van zijn flinke overwinning stuurde McGregor via social media een steunbetuiging naar Diaz. "DE RIJKEN WORDEN RIJKER!!!" plaatste hij. "Goed gedaan Nate, gefeliciteerd!" In een latere reeks tweets noemde hij de overwinning "Jachtbrandstof" en zei hij tegen Diaz: "Goed! Bedankt."

Masvidal leek te winnen, jury ziet het anders

Over de tien ronden leek Masvidal duidelijk de punten te pakken te krijgen, aangezien hij veel grotere klappen uitdeelde en meer schade toebracht aan zijn rivaal. Het paar was eerder gedwongen hun eerste ontmoeting bij UFC 244 te staken vanwege een snee, maar kon hun vete nu wel afmaken in de boksring, die de man uit Florida leek te begunstigen.

Toen de scorekaarten echter bekend werden gemaakt, waren velen verrast te horen dat Diaz tot winnaar was uitgeroepen, met slechts één jurylid die Masvidal überhaupt een gelijkspel toekende. Direct na afloop eiste de voormalige lichtgewicht-titelstrijder revanche in zijn volgende paar gevechten, waaronder twee grote herkansingen.

Ten eerste wil Diaz afrekenen met YouTuber-turned-bokser Jake Paul, die hem afgelopen zomer zijn eerste professionele boksnederlaag bezorgde. En daarna aast hij op de weltergewicht-wereldtitel in de UFC tegen Leon Edwards, na een duidelijke nederlaag op punten tegen de Brit in 2021.

"Ik ga die klootzak van Jake Paul in elkaar slaan," zei Diaz in een explosief interview na het gevecht, terwijl hij zijn eerste overwinning sinds september 2022 vierde. "En ik sta open om te vechten tegen de hoogst gerangschikte bokser die ik kan vinden, ik weet niet wie die klootzak is.

"Mijn hoofddoel is altijd geweest om de beste vechter ter wereld te zijn, dus ik ga terug om een UFC-titel te pakken. Leon Edwards, Jake Paul, iedereen, jullie zijn dood."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws