BKFC baas onthult succes formule: Hoe ze iedere zaal vullen Nieuws
Nieuws

BKFC baas onthult succes formule: Hoe ze iedere zaal vullen

BKFC baas onthult succes formule: Hoe ze iedere zaal vullen

David Feldman, oprichter en president van de Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC), is trots op wat zijn organisatie uniek maakt in de wereld van vechtsporten. In een tijd waarin veel promotors moeite hebben om publiek te trekken, heeft BKFC een bijzondere prestatie neergezet: ze verkopen daadwerkelijk hun tickets.

Terwijl andere vechtsportorganisaties zoals UFC en Glory Kickboxing dit nauwelijks bespreken, maakt Feldman er geen geheim van dat ticketverkoop een cruciale rol speelt in het succes van BKFC.

BKFC groeit door succesvolle kaartverkoop

Met een debuut in Spanje op de planning voor aankomend weekend, en later dit jaar een grote show in Philadelphia, maakt BKFC een indrukwekkende reeks evenementen mee. Sinds de eerste show in 2018 is de populariteit van BKFC alleen maar gestegen, en daarmee ook de ticketverkoop.

Hoewel grote organisaties zoals de UFC graag pronken met hun ‘live gate’ na een evenement, blijven andere promotors vaak stil over hun ticketverkoop. Feldman heeft een vermoeden waarom.

Waarom andere promotors minder praten over tickets

Volgens Feldman is het simpel. “De UFC verkoopt tickets,” legt hij uit. “De grote bokswedstrijden verkopen tickets. Maar de kleinere wedstrijden, de middelgrote vechtsportorganisaties, doen dat niet. Ze verkopen misschien duizend tickets, maar dat is niet echt verkopen.” Feldman geeft hiermee aan dat de kleinere promotors niet hetzelfde succes hebben als BKFC als het gaat om het aantrekken van publiek.

BKFC daarentegen ziet hun ticketverkoop elk jaar stijgen. Een hoogtepunt was BKFC 63 in Sturgis, South Dakota, waar 15.000 mensen aanwezig waren voor een evenement met onder andere strogewichtkampioen Britain Hart. Het was een nieuw record voor de organisatie.

Trots op BKFC's groei en aantrekkingskracht voor investeerders

Voor Feldman is het succes van BKFC niet alleen een kwestie van volle zalen. De succesvolle ticketverkoop is ook een belangrijk verkoopargument voor investeerders die geïnteresseerd zijn in vechtsporten. “Dit is eigenlijk mijn pitch aan investeerders,” zegt Feldman zelfverzekerd.

“Ik zeg: ‘Luister, wij zijn een van de enige promotors ter wereld die echt tickets verkoopt.’” Deze sterke positie op de markt maakt BKFC een aantrekkelijke optie voor iedereen die wil investeren in vechtsporten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws