Bodycam! Topvechter Mike Perry valt politie aan en weigert alcoholtest Nieuws
Nieuws

Bodycam! Topvechter Mike Perry valt politie aan en weigert alcoholtest

Bodycam! Topvechter Mike Perry valt politie aan en weigert alcoholtest

Mike Perry, de bekende vechter van Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC), ligt weer onder vuur. Hij werd op 12 oktober opgepakt in Florida omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Dat zou op zichzelf al een probleem zijn, maar het werd nog erger toen TMZ Sports woensdag beelden van de bodycam vrijgaf.

Wat er op die video te zien is, laat de vechter bepaald niet in een goed daglicht staan. Zeker niet omdat hij de politie verbaal aanvalt.

‘Je praat een beetje snel’: ongemakkelijke confrontatie

Op de beelden is te zien dat een politieagent Perry aanspreekt omdat hij naar alcohol zou ruiken. De agent vraagt hem of hij gedronken heeft, maar Perry ontkent dat meteen. "Je praat een beetje langzaam," merkt de agent op, waarop Perry snel terugbijt: "Jij praat een beetje snel." Het lijkt even alsof het allemaal mee zal vallen, maar dan wordt Perry gevraagd om uit de auto te stappen (bekijk de video hieronder).

Hij doet wat hem gevraagd wordt, laat zich fouilleren, maar wanneer de agent hem vraagt om een alcoholtest te doen, houdt Perry voet bij stuk en weigert. De agent waarschuwt hem: als je weigert, moet je mee naar het bureau. Perry haalt zijn schouders op, alsof het hem niet kan schelen, en laat zich rustig in de handboeien slaan. Maar op dat moment begint het pas echt.

Homofobe uitspraken vliegen door de lucht

Ondanks dat Perry er van buitenaf kalm uitziet, blijken zijn woorden een heel ander verhaal te vertellen. Terwijl hij in de handboeien wordt geslagen, richt hij zich tot zijn vrouw Latory, die erbij staat. "Ik word gearresteerd omdat ik die stomme tests niet wil doen," zegt hij tegen haar. "Dus maak je geen zorgen, schat, ik ben zo weer thuis. Ze weten precies wie ik ben. Ze zijn fcking boos. Fck deze flikkers. Stuk voor stuk flikkers." En zo gaat het nog even door, alsof het de normaalste zaak van de wereld is om agenten zo te beledigen.

Het is geen geheim dat Perry een reputatie heeft voor dit soort gedrag, maar dit incident zorgt voor extra verontwaardiging, vooral omdat hij het keer op keer over diezelfde kwetsende termen heeft. Het maakt zijn arrestatie niet alleen een juridisch probleem, maar ook een morele kwestie.

Wat betekent dit voor Mike Perry?

Voor iemand die al eerder negatief in het nieuws kwam, is dit niet bepaald een opsteker. Mike Perry staat bekend om zijn rauwe en agressieve stijl in de ring, maar het lijkt erop dat hij die mentaliteit ook daarbuiten niet los kan laten. Vechters zoals hij hebben een grote fanbase, en dit soort gedrag kan zijn carrière flink schaden. Fans kunnen misschien een foutje vergeven, maar het herhaaldelijk gebruiken van homofobe uitspraken? Dat ligt een stuk gevoeliger.

Het wordt nu afwachten hoe de BKFC en de rest van de vechtsportwereld hierop gaan reageren. Gaat Perry een schorsing tegemoet? Of wordt hij volledig buitenspel gezet? Eén ding is zeker: deze man zal zich hier niet zomaar uit kunnen vechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws