Remy Bonjasky: 'Rico vs Levi vult GelreDome niet, Ben Saddik situatie eigen schuld' Nieuws
Nieuws

Remy Bonjasky: 'Rico vs Levi vult GelreDome niet, Ben Saddik situatie eigen schuld'

Remy Bonjasky: 'Rico vs Levi vult GelreDome niet, Ben Saddik situatie eigen schuld'

Oud-vechter Remy Bonjasky heeft zich weer laten horen en dit keer schuwt hij de scherpe uitspraken niet. In zijn column voor het Algemeen Dagblad uitte hij zijn twijfels over het aankomende gevecht tussen Rico Verhoeven en Levi Rigters op 7 december tijdens Glory Collision 7.

Volgens Bonjasky gaat dit duel niet genoeg publiek trekken om het GelreDome te vullen en daar is hij niet de enige in. Daarnaast sprak hij ook over de schorsing van Jamal Ben Saddik en legt hij de verantwoordelijkheid volledig bij de vechter zelf.

Bonjasky over Verhoeven vs Rigters: er is meer nodig voor een vol stadion

Remy Bonjasky maakt zich zorgen over de aantrekkingskracht van het main event tijdens Collision 7. Het gevecht tussen Rico Verhoeven en Levi Rigters, dat gepland staat voor 7 december in het GelreDome, is volgens hem niet voldoende om de hele zaal te vullen. Bonjasky geeft aan dat er meer nodig is dan alleen Rico en wat muzikale acts om het stadion vol te krijgen.

Hij stelt voor om het evenement aantrekkelijker te maken door het toevoegen van andere grote partijen. Zo zou een wedstrijd tussen Tyjani Beztati en Chico Kwasi een perfecte aanvulling zijn, zeker gezien hun rivaliteit die nu op het kookpunt lijkt te staan na het controversiële gelijkspel tijdens Glory 96. Daarnaast noemt Bonjasky ook een partij tussen Michael Boapeah en Donovan Wisse om de wereldtitel in het middengewicht als ideale toevoeging om de avond echt compleet te maken.

Bonjasky durft zelfs te dromen van een scenario waarin niet Verhoeven tegen Rigters, maar het wereldtitelgevecht tussen Donegi Abena en Tarik Khbabez in het lichtzwaargewicht de hoofdpartij zou zijn. "Rico is het kijkcijferkanon, dus dat zal niet gebeuren, maar een man mag dromen," voegt hij er aan toe.

Moe van de situatie rond Jamal Ben Saddik

In zijn column uit Bonjasky ook zijn frustraties over de aanhoudende schorsingen van zwaargewicht Jamal Ben Saddik, die onlangs weer in opspraak kwam vanwege dopinggebruik. Hij is klaar met de constante problemen rond Ben Saddik en vindt dat de vechter zelf verantwoordelijk is voor zijn situatie. "Ik word er een beetje moe van," zegt Bonjasky. "Het is niet Glory's schuld dat hij zoveel problemen heeft. Het is altijd hetzelfde liedje en het is slecht voor de sport."

jamal ben saddik

Bonjasky maakt zich zorgen over de negatieve invloed die deze schandalen hebben op de vechtsport. "De hele sport lijdt eronder," zegt hij. "Het gaat maar door, en elke keer weer horen we verhalen over schorsingen en problemen. Het zou beter zijn als we ons kunnen focussen op de positieve aspecten van de sport in plaats van telkens weer over deze duistere zaken te moeten praten."

Waarom het zwaargewicht Bonjasky niet meer boeit

Interessant genoeg geeft Bonjasky ook aan dat hij het zwaargewicht niet meer de spannendste divisie vindt. "Die divisie is een beetje dood," zegt hij. "Er is geen spektakel meer. Geen mooie draaitrappen, geen spectaculaire combinaties." In plaats daarvan prijst hij het lichtzwaargewicht, dat hij beschrijft als een terugkeer naar de spectaculaire tijden van vroeger.

Bonjasky pleit ervoor om meer geld te investeren in de lichtzwaargewichtdivisie, die volgens hem veel meer spanning en entertainment biedt dan de zwaargewichten op dit moment. "Daar gebeurt het echt," zegt hij. "Dat is waar je de actie vindt."

Met nog bijna twee maanden te gaan voordat Collision 7 plaatsvindt, kijkt Bonjasky alvast vooruit naar het evenement. Maar ondanks zijn respect voor Rico Verhoeven als grote trekpleister, blijft hij erbij dat het evenement wel wat meer spektakel kan gebruiken om echt onvergetelijk te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws