Boksheld Ryan Garcia opnieuw gearresteerd! 'zoveelste controverse' Nieuws
Nieuws

Boksheld Ryan Garcia opnieuw gearresteerd! 'zoveelste controverse'

Boksheld Ryan Garcia opnieuw gearresteerd! 'zoveelste controverse'

Bokser Ryan Garcia blijft om de verkeerde redenen in het nieuws komen. Volgens een bericht van TMZ Sports, dat een video bevat waarin Garcia door de politie uit het Waldorf Astoria-hotel in Beverly Hills wordt begeleid en in een politieauto wordt gezet, werd Garcia op zaterdag gearresteerd voor vandalisme.

Dit is slechts het zoveelste incident in een jaar dat bol staat van controverse voor Garcia. In aanloop naar zijn bokswedstrijd in april tegen Devin Haney zocht Garcia al schijnbaar problemen. Hij beweerde ontvoerd te zijn door de Illuminati, claimde bewijs te hebben dat aliens bestaan.

Hij beschuldigde Haney ervan samen te werken met Victor Conte aan prestatiebevorderende middelen en miste vervolgens het gewicht voor zijn gevecht. De situatie escaleerde zo erg dat de New York State Athletic Commission zelfs een geestelijke gezondheidsbeoordeling eiste.

Zware boete

Vervolgens verraste Garcia Haney door drie knockdowns te scoren in de wedstrijd. Na de overwinning beweerde "King" dat alle pre-fight-ophef een act was om Haney te beïnvloeden. In mei werd echter onthuld dat Garcia in zijn dopingtest positief testte op de verboden stof ostarine. Zowel zijn A- als B-monster bevestigden de positieve test, hoewel hij en zijn team elke vorm van opzettelijk wangedrag ontkennen.

In Californië kan elke vorm van vandalisme die resulteert in schade van $400 of meer worden aangeklaagd als een misdrijf en kan worden bestraft met opsluiting in een county jail van maximaal één jaar, of met een boete van maximaal $10.000.

De 25-jarige Garcia heeft een score van 25 overwinningen en 1 nederlaag in zijn bokscarrière en was eerder van 2021 tot 2023 in het bezit van de WBC interim lichtgewicht-titel.

Update van TMZ:

Garcia's advocaat, Darin Chavez, vertelt TMZ: "[Ryan] is door de politie van Beverly Hills naar een lokaal ziekenhuis gebracht voor evaluatie en behandeling. Naar ons weten kan hij worden aangeklaagd voor openbare dronkenschap."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws