Bokslegende Deontay Wilder moet stoppen: Groot dilemma Nieuws
Nieuws

Bokslegende Deontay Wilder moet stoppen: Groot dilemma

Bokslegende Deontay Wilder moet stoppen: Groot dilemma

Voormalig cruiserweight-wereldkampioen Glenn McCrory raadt bokser Deontay Wilder aan om met pensioen te gaan. Volgens McCrory is Wilder niet langer de topbokser die hij ooit was.

Sinds zijn verlies in de trilogie tegen Tyson Fury lijkt Wilder niet meer op zijn oude niveau te kunnen presteren. McCrory vreest dat verdere wedstrijden kunnen leiden tot blijvende schade.

Balance verdwenen, knock-out risico te groot

McCrory wijst op het belang van een goede balans voor een bokser. Hij ziet dat Wilder deze balans is verloren en daardoor kwetsbaar is geworden. Volgens McCrory is het risico op knock-out bij elk gevecht te groot, ongeacht het gewicht.

Financiële zekerheid vs. gezondheid

McCrory begrijpt dat het lastig is om te stoppen als bokser. Wilder heeft veel geld verdiend en was wereldkampioen in het zwaargewicht. Toch benadrukt McCrory dat gezondheid uiteindelijk belangrijker is.

McCrory adviseert Wilder om na te denken over een toekomst buiten de boksring. Met zijn successen kan hij zich nu richten op andere zaken dan vechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws