Boksoorlog Haney vs Garcia escaleert! 'Extreme stap gezet' Nieuws
Nieuws

Boksoorlog Haney vs Garcia escaleert! 'Extreme stap gezet'

Boksoorlog Haney vs Garcia escaleert! 'Extreme stap gezet'

Devin Haney wil schadevergoeding na zijn omstreden overwinning op Ryan Garcia en sleept deze voor de rechter. De ruzie tussen de twee boksvedettes lijkt hiermee nog lang niet over. En de stap die Haney neemt is extreem te noemen volgens insiders.

Eind april stonden de twee tegenover elkaar in het hoofdgevecht van een DAZN pay-per-view-wedstrijd in New York. Devin Haney gold als grote favoriet, aangezien veel fans zich zorgen maakten over het grillige gedrag van Ryan Garcia. Al die zorgen bleken onterecht. ‘KingRy’ sloeg de tot dan toe ongeslagen ‘Dream’ drie keer naar de canvas op weg naar een overwinning op punten.

Garcia's positieve dopingtest zorgt voor opschudding

Sindsdien is het alleen maar slecht nieuws geweest voor Ryan Garcia. Na de wedstrijd werd de boksster betrapt op het gebruik van twee verschillende middelen, die verboden zijn volgens de antidopingregels.

Hoewel hij later via een B-staal werd vrijgesproken van het gebruik van nandrolon, testte hij opnieuw positief op ostarine. Nadat hij maandenlang had ontkend dat hij de stof had gebruikt, werd Garcia's overwinning vorige week ongeldig verklaard.

Haney eist compensatie voor geleden schade

Devin Haney lijkt niet tevreden met de boete en de schorsing van één jaar. In een recent interview met Title Sports Network besprak ‘The Dream’ de mislukte dopingtest van Ryan Garcia. Haney verklaarde dat hij van plan is zijn langdurige rivaal voor de rechter te dagen wegens het gebruik van prestatiebevorderende middelen.

"Mijn advocaten en team zullen doen wat nodig is," aldus Devin Haney in het interview, waarin hij de mislukte dopingtest van Ryan Garcia besprak. "Om te bewijzen dat [ik ben beïnvloed] in een rechtszaak tegen Ryan Garcia. We zullen juridische stappen ondernemen, omdat het mij heeft getroffen. Niet alleen financieel, maar ook mentaal en op alle vlakken."

Garcia reageert laconiek op dreigement

Later op social media reageerde Ryan Garcia met spot op Devin Haney's beslissing om hem aan te klagen. ‘KingRy’ voegde in latere posts toe dat als ‘The Dream’ hem daadwerkelijk aanklaagt, hij van plan is om DAZN en Eddie Hearn aan te klagen omdat ze "zijn gevoelens hebben gekwetst." Hiermee is het duidelijk dat Garcia de dreiging van een rechtszaak van Haney niet erg serieus neemt.

Hoe dan ook, de rivaliteit tussen deze jonge boksvedettes lijkt nog lang niet over. In recente weken hebben echter beide mannen hun intentie uitgesproken om in de nabije toekomst niet te vechten. Ryan Garcia heeft zelfs gehint op een mogelijke overstap naar MMA om het op te nemen tegen Sean O’Malley.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws