🎥 Zien: bokser verlaat ring na walgelijke actie van tegenstander Nieuws
Nieuws

🎥 Zien: bokser verlaat ring na walgelijke actie van tegenstander

🎥 Zien: bokser verlaat ring na walgelijke actie van tegenstander

Afgelopen weekend vond er in Londen een Undisputed boksevenement plaats, waar de emoties hoog oplaaiden. Een bokser, wiens naam niet bekend is, werd in de tweede ronde van zijn gevecht knock-down geslagen door zijn tegenstander.

De rivaliserende bokser stond boven de verliezer en spuugde er een dikke fluim uit. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen voor de getergde bokser, die besloot de ring te verlaten.

Scheidsrechter kan gemoederen niet bedaren

De scheidsrechter probeerde de boel nog te sussen en de bokser over te halen om verder te gaan met het gevecht. Hij wees de tegenstander terecht voor zijn onsportieve gedrag, maar de bokser was niet te kalmeren.

Hij was zichtbaar gefrustreerd en boos, en wilde niet meer vechten. De scheidsrechter had geen andere keus dan het gevecht te beëindigen en de overwinning toe te kennen aan de tegenstander.

Geen plaats voor onsportief gedrag in de boksring

Dit incident is een schande voor de bokssport. Onnodig provocerend gedrag zoals het spugen op een tegenstander hoort hier niet thuis. De bokser die de fluim uitspuugde heeft zich onsportief gedragen en mag hiervoor bestraft worden.

"Het is belangrijk dat er strenge regels zijn tegen dit soort gedrag, om te voorkomen dat dit soort incidenten zich in de toekomst herhalen", zei een official over het incident.

Boksen: een harde sport met respect

Boksen is een harde sport waar veel kracht en uithoudingsvermogen bij komt kijken. Boksers incasseren harde klappen en moeten mentaal sterk zijn om te kunnen presteren.

Maar ondanks de harde aard van de sport, is er ook plaats voor respect. Boksers en officials hebben de verantwoordelijkheid om zich te gedragen en de sport op een sportieve manier uit te oefenen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws