Nieuws

Buakaw: De God van het kickboksen en Muay Thai

Buakaw Banchamek het Muay Thai icoon domineert al twee decennia de kickbokswereld. Met zijn adembenemende prestaties heeft hij zijn stempel gedrukt op de vechtsporten. De weg naar succes was lang en niet zonder hobbels.

Zijn opkomst tot de top is een verhaal van vastberadenheid en onstuitbare kracht. Buakaw heeft zichzelf gevestigd als een legende niet alleen in Thailand maar wereldwijd.

Een held voor zijn volk en een angstaanjagende tegenstander

Buakaw is een held voor het Thaise volk en een nachtmerrie voor zijn tegenstanders. Met 243 overwinningen in ruim 23 jaar heeft Buakaw zijn kracht en behendigheid keer op keer bewezen. Hij begon op 7 jarige leeftijd zijn training. Wat niet ongebruikelijk is in Thailand. Voor veel arme kinderen in Thailand is het Muay Thai vaak de enige uitweg. En om hun levensomstandigheden te verbeteren en die van hun familie.

Het begin van een legendarische carrière

Op achtjarige leeftijd had Buakaw zijn eerste gevecht. Vanaf dat moment was hij onverslaanbaar. In december 2002 won hij het prestigieuze Toyota Marathon 140-pond toernooi in het Lumpini Boxing Stadium. Zijn grootste doorbraak kwam echter later. Toen hij onverwachts werd opgeroepen om deel te nemen aan de K-1 World Grand Prix. Waar hij de grootste kickboksers ter wereld moest bevechten.

De onstuitbare opkomst naar roem

Buakaw’s deelname aan de K-1 World Grand Prix was het begin van zijn internationale doorbraak. Hoewel hij aanvankelijk als underdog werd gezien. Wist hij zich al snel te onderscheiden door zijn verbluffende vechttechnieken. Zijn eerste gevecht tegen John Wayne Parr was een zenuwslopende strijd waarin hij uiteindelijk op punten won. Waarmee hij zich plaatste voor de volgende ronde.

De overwinningen die hem onsterfelijk maakten

In de halve finale stond Buakaw tegenover Takayuki Kohiruimaki. Destijds de op een na beste Japanse kickbokser. Ondanks dat de sterren in het voordeel van Takayuki stonden won Buakaw op spectaculaire wijze en plaatste zich voor de finale. In de finale stond hij tegenover de nummer één kickbokser van Japan Masato. Buakaw domineerde het gevecht vanaf het begin en liet zijn tegenstander geen enkele kans. Hij won het gevecht en vanaf die tijd is zijn naam niet meer weg te denken.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws