Conor McGregor woedend: roept UFC op tot harde maatregelen Nieuws
Nieuws

Conor McGregor woedend: roept UFC op tot harde maatregelen

Conor McGregor woedend: roept UFC op tot harde maatregelen

Conor McGregor, de legendarische tweevoudig wereldkampioen, heeft opgeroepen tot een nieuwe regel in MMA waarbij vechters bestraft worden als ze te veel gebruikmaken van de kooi in hun strategie. Deze oproep komt nadat zijn voormalige rivaal Jose Aldo afgelopen zaterdag een omstreden split decision nederlaag leed tegen Mario Bautista tijdens UFC 307.

McGregor wil ‘McGregor-klok’ invoeren na verlies van Jose Aldo

McGregor, die altijd een uitgesproken mening heeft, kwam met dit voorstel nadat hij zag hoe Aldo moeite had met het tempo van zijn jongere tegenstander. Hoewel de Braziliaan op twee scorekaarten met 29-28 verloor, was McGregor van mening dat Aldo had kunnen winnen als de strijd anders was geleid.

De Ierse vechter pleit ervoor dat als vechters hun tegenstanders herhaaldelijk naar dezelfde plek in de kooi brengen zonder echt succes, ze minder tijd moeten krijgen om in die positie te blijven. Hij stelt dat dit soort situaties, waarin er weinig actie plaatsvindt, bestraft moeten worden door de scheidsrechter.

Conor McGregor gefrustreerd na controversiële UFC 307 uitkomst

McGregor was zichtbaar geïrriteerd nadat Mario Bautista de overwinning kreeg toegewezen en zich in de top 10 van de bantamgewichtdivisie plaatste. Bautista gebruikte tijdens het gevecht veel grapplingtechnieken, waardoor Aldo’s tempo afnam en er weinig actie overbleef. McGregor was van mening dat dit soort tactieken, waarbij de tijd wegloopt zonder echte impact, niet beloond zouden moeten worden.

Op X (voorheen Twitter) deelde McGregor zijn gedachtegang met zijn meer dan 10 miljoen volgers. “Als scheidsrechter zou ik een positie waarin niets gebeurt op de klok zetten,” schreef hij. “Elke keer dat ze terugkomen in dezelfde positie, moet de klok korter worden.”

McGregor introduceert 'The McGregor Clock' voor minder stalling in MMA

McGregor stelt voor dat er een ‘McGregor-klok’ ingevoerd wordt, waarbij vechters slechts 30 seconden de tijd krijgen in een niet-productieve positie. Als ze daar weer terechtkomen, moet die tijd steeds korter worden. “30 seconden. 20 seconden. 10 seconden. 8 seconden. 6 seconden, enzovoort. Scheiden, scheiden, scheiden,” legde hij uit. Volgens hem is er geen reden om posities te verlengen waarin er geen actie plaatsvindt en waarin alleen tijd gerekt wordt.

Toen een fan opmerkte dat pogingen tot takedowns nog steeds punten kunnen opleveren voor effectief grappling, antwoordde McGregor dat zijn regel zou voorkomen dat zulke activiteiten beloond worden. “Het is slechte vorm, maar een simpele oplossing!” voegde hij eraan toe. “Scheidsrechters moeten de ‘McGregor Clock’-methode implementeren. Bekijk mijn tweets hierover.”

McGregor benadrukte ook dat het in Aldo’s geval niet eens ging om mislukte takedowns, maar om pure stalling. “Mensen wiebelen een beetje om te voorkomen dat de scheidsrechter ingrijpt. Scheidsrechters moeten hierop letten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws