'Dat hij nog leeft!' Bokser betrapt met extreem hoge dopingwaarden ooit Nieuws
Nieuws

'Dat hij nog leeft!' Bokser betrapt met extreem hoge dopingwaarden ooit

'Dat hij nog leeft!' Bokser betrapt met extreem hoge dopingwaarden ooit

Lorenzo Hunt werd afgelopen week geschorst voor 18 maanden en kreeg een boete van €36.450 opgelegd vanwege een positieve dopingtest. De testresultaten die vandaag openbaar werden laten een schrikweekend beeld zien. Hunt had extreem hoge testosteron waarden die niet eerder werden vastgesteld tijdens een test.

De test afgenomen na zijn nederlaag tegen Mick Terrill op KnuckleMania 4, wees uit op een extreem hoog testosterongehalte. Hunt's testosteron-epitestosteron verhouding was 172:1, wat ver boven de toegestane limiet van 4:1 ligt. "Hij heeft geluk dat hij nog leeft met deze waarden, zijn hart had het kunnen begeven en andere organen", zegt een woordvoerder van de CSAC.

Wist Hunt van de doping?

Hunt zelf ontkent met klem dat hij verboden middelen heeft gebruikt. Documenten van de California State Athletic Commission CSAC tonen aan dat er epitrenbolone een metaboliet van trenbolon en een sterk verhoogde testosteronspiegel werden gevonden.

"Een testosteron-epitestosteron (T/E) ratio van 172:1, die aanzienlijk hoger is dan de toegestane limiet van 4:1, is extreem zorgwekkend en kan wijzen op ernstige gezondheidsrisico's en mogelijk misbruik van anabole steroïden of andere prestatiebevorderende middelen". aldus de CSAC.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws