Nieuws

De gevaarlijkste kickbokser ooit slaat iedereen plat | video

Rico Verhoeven mag dan wel als de beste kickbokser ter wereld bekend staan toch is hij niet de meest gevreesde. Deze eer is voorbehouden aan de inmiddels overleden Ramon Dekkers die menig tegenstander tot pulp sloeg in de ring.

Topvechter Dekkers staat bekend als een van de meest gevreesde Kickboksers en Muay Thai-vechters ooit. Met een indrukwekkende carrière van meer dan twintig jaar successen. Heeft is zijn naam onuitwisbaar in de geschiedenis van de vechtsporten gegraveerd.

Al op 16-jarige leeftijd begon hij met Thaiboksen onder begeleiding van de legendarische trainer en stiefvader Cor Hemmers. Wat het begin markeerde van zijn ongelofelijke reis in de wereld van Muay Thai en Kickboksen. Dekkers ook wel bekend als "The Diamond" ontwikkelde zijn kenmerkende vechtstijl vroeg in zijn carrière, gekenmerkt door snelheid, precisie en een dodelijke combinatie van stoten en trappen.

Opkomst naar wereldfaam

Dekkers behaalde acht wereldtitels in zowel kickboksen als Muay Thai. Met bijna 200 gevechten achter zijn naam en 90 knockouts wist hij de Thaise vechtsportwereld te veroveren. Iets wat weinig Europese vechters is gelukt en nog steeds niet kunnen evenaren. Zijn opkomst naar wereldfaam begon in 1990 toen hij de Thaise kampioen Namphon van zijn troon stootte.

Dekkers' dominantie in de ring en zijn unieke vermogen om zijn tegenstanders in verwarring te brengen maakten hem tot een fanfavoriet. Zijn vermogen om niet alleen in Muay Thai maar ook in boksen uit te blinken stelde hem in staat om verschillende vechters van wereldklasse te verslaan.

De nalatenschap van Ramon Dekkers

De impact die Ramon Dekkers had op de wereld van vechtsporten is onmiskenbaar. Hij was een pionier voor Europese vechters die hun krachten wilden meten met de Thaise elite. En hij bewees dat een Europeaan net zo gevaarlijk kon zijn als een Thaise vechter.

Dekkers stierf in 2013. Maar zijn nalatenschap leeft voort in de wereld van Muay Thai. Hij blijft een inspiratiebron voor zowel jonge als ervaren vechters die zijn vechtstijl en doorzettingsvermogen willen evenaren.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws