Nieuws

De gevaarlijkste UFC-vechter Masvidal maakt comeback: 'Boksen was niks'

Jorge Masvidal een van de meest beruchte geliefde en charismatische vechters in de UFC maakt een comeback naar de organisatie. Hoewel hij recentelijk een uitstapje maakte voor een bokswedstrijd tegen UFC-ster Nate Diaz blijft zijn passie voor MMA onverminderd sterk.

Masvidal die tweemaal voor de UFC-weltergewicht titel vocht is vastbesloten om opnieuw zijn weg naar de top terug te vinden.

Boksen was leuk maar niets is vergelijkbaar met MMA

In juli stapte Jorge Masvidal in de boksring voor een gevecht tegen Nate Diaz. Ondanks dat hij nog steeds onder contract stond bij de UFC. Hoewel hij het gevecht verloor heeft dit zijn liefde voor de Mixed Martial Arts niet verminderd. In een recent interview met Grind City Media sprak Masvidal over zijn ervaring met boksen maar benadrukte dat zijn hart nog steeds bij MMA ligt.

"Ik had veel plezier met het boksen, het was leuk," zei Masvidal. "Maar er is niets ter wereld dat te vergelijken is met MMA. Ik heb net getraind bij American Top Team en het is het leukste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Er zijn zoveel nachten geweest dat ik gewoon het trainen miste. Ik hou ervan, man. Ik kom 100 procent zeker terug naar MMA."

De drang om terug te keren naar de UFC blijft sterk

Masvidal die in april 2023 met pensioen ging na een nederlaag tegen Gilbert Burns bij UFC 287 staat te popelen om weer in actie te komen. Ondanks dat hij zijn laatste vier gevechten verloor heeft de 39-jarige vechter nog steeds grote ambities en wil hij terugkeren naar het hoogste niveau. Hoewel hij nog niet precies weet wanneer zijn volgende gevecht zal zijn is de verwachting hij dat aan het einde van het jaar of begin volgend jaar zijn terugkeer maakt.

"Ik weet niet wanneer ik vecht, maar ik ga vechten, ofwel eind dit jaar of volgend jaar," zei Masvidal vastberaden.

Masvidal houdt zijn ogen gericht op een nieuwe titelrun

Masvidal bijgenaamd "Gamebred" heeft duidelijk gemaakt dat hij niet alleen van plan is om terug te keren. Maar dat hij ook mikt op de grootste gevechten die beschikbaar zijn. Hij gelooft dat, als hij zijn tegenstanders kan verslaan op spectaculaire wijze hij opnieuw in aanmerking komt voor een kans op de titel. Masvidal vocht eerder tweemaal voor de UFC-weltergewicht titel tegen Kamaru Usman hij verloor beide keren. Desondanks blijft hij ervan overtuigd dat een titelrun nog steeds mogelijk is.

"Als ik de grootste gevechten krijg die ik kan krijgen en die klootzakken knock-out sla, zullen ze me smeken om voor de titel te vechten," zei Masvidal. "Een titelrun is nooit uitgesloten. Vooral niet voor iemand die zo getalenteerd is als ik."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws