Nieuws

Ex-UFC ster Blagoy Ivanov voor lange tijd geschorst

Blagoy Ivanov de Bulgaarse MMA-vechter en voormalig UFC-atleet mag tot 2026 niet meer professioneel vechten. Ivanov werd door de Amerikaanse anti-dopingautoriteit USADA voor 22 maanden geschorst vanwege een positieve dopingtest. Ivanov staat onder contract bij de PFL Professional Fighters League.

Volgens een verklaring van USADA die vandaag werd vrijgegeven. Testte de 37-jarige Ivanov positief op een anabool middel tijdens een out-of-competition test op 28 maart 2024. De analyse van zijn urinemonster toonde aan dat het middel niet van natuurlijke oorsprong was. Maar een verboden anabool-androgeen steroïde betrof.

Ivanov ontving een vermindering van de standaard schorsingsperiode vanwege zijn volledige medewerking,” aldus USADA. “De schorsing van 22 maanden ging in op 28 maart 2024, de dag dat zijn positieve monster werd afgenomen.”

Ivanov mag pas in 2026 weer vechten

Op basis van de schorsingsperiode zal Ivanov pas in januari 2026 weer de kooi in mogen stappen. Dit betekent dat hij bijna twee jaar uit de roulatie is. Ivanov, die een lange carrière heeft met 27 professionele gevechten op zijn naam, tekende bij de PFL nadat zijn contract bij de UFC in 2023 afliep.

Zijn debuut in de PFL verliep echter niet naar wens; in april verloor hij op punten van Sergei Bilostenniy. Dit verlies was zijn derde nederlaag op rij, waarmee zijn laatste zes gevechten op een teleurstellend 1-5 record staan.

Toekomst bij PFL is onzeker

Het is nog onduidelijk of Ivanov bij de PFL blijft tijdens zijn schorsing. De organisatie heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over zijn toekomst binnen de competitie. Het is mogelijk dat Ivanov bij zijn terugkeer in 2026 opnieuw zijn plek moet bevechten in een sterk concurrerende zwaargewicht divisie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws