Nieuws

De vergeten roots van GLORY Kickboxing onthuld door Cor Hemmers

In een recent interview met Remy Bonjasky in de show "Warrior Talk" blikte Cor Hemmers een icoon in de kickbokswereld, terug op zijn carrière. De impact van Ramon Dekkers en de oprichting van GLORY Kickboxing.

Hemmers, die verantwoordelijk was voor de training van enkele van de grootste namen in de sport deelt persoonlijke verhalen en inzichten die een diepgaand beeld geven van de evolutie van kickboksen en de belangrijke rol die Dekkers daarin speelde.

Hoe de liefde voor de vechtsport begon

Hemmers sprak over zijn jeugd en hoe hij op jonge leeftijd geïnspireerd raakte door vechtsporten. Zijn passie begon met judo maar het was een film van Bruce Lee "Enter the Dragon", die hem overtuigde om over te stappen naar karate.

Hij trainde fanatiek in Breda, maar raakte gefrustreerd toen hij zijn zwarte band niet kon halen. Dit leidde hem uiteindelijk naar full-contact karate en later kickboksen, waar hij zijn ware roeping vond.

De overgang naar kickboksen en de opkomst van GLORY

De overstap van karate naar kickboksen was een belangrijke stap in Hemmers carrière. Hij begon te trainen in Rotterdam. Waar hij zichzelf ontwikkelde tot een van de beste trainers in de sport. Hij vertelde over de uitdagingen die hij tegenkwam en de impact van iconische figuren zoals Fred Roers en Hans van de Meer. Maar het was de samenwerking met Ramon Dekkers die zijn carrière naar een nieuw niveau tilde.

Dekkers, die een ware legende in het kickboksen werd, was voor Hemmers zowel een leerling als een bron van inspiratie. Samen droegen ze bij aan de oprichting van GLORY Kickboxing, een organisatie die de sport naar een wereldwijd publiek bracht.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws