Doodsbang! Voor deze man doet Mike Tyson het pas echt in zijn broek

George Foreman stond bekend om zijn brute kracht. Mike Tyson noemde hem ooit de zwaarste puncher die hij ooit zag. Bokszakken scheurden, tegenstanders vielen neer alsof ze geraakt werden door een vrachtwagen.
Foreman was geen vechter, hij was een storm. Zelfs Joe Frazier werd zes keer neergeslagen in twee rondes. Dat was het moment dat iedereen begreep: deze man is gevaarlijk.
Waarom zelfs helden als Joe Frazier bang waren voor hem
Foreman groeide op met een droom: wereldkampioen worden. Maar zelfs hij hoopte stiekem dat Frazier er op een dag mee zou stoppen. Joe Frazier stond bekend als een tank, maar George gooide hem rond alsof hij niks woog.
Zijn tegenstanders keken hem vaak niet aan bij de weging. En als ze dat wel deden, trilden hun knieën.
Wat Muhammad Ali zag wat anderen misten
Ali zag de zwakke plek van Foreman: zijn timing. Foreman was traag, maar hij raakte hard. Ali gebruikte snelheid en slimheid. Tijdens 'The Rumble in the Jungle' liet Ali Foreman zichzelf uitputten.

En toen sloeg hij toe. Foreman ging neer, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Hij verdween tien jaar uit de ring.
Hoe George Foreman terugkwam toen niemand het verwachtte
In de jaren 80 maakten de meeste boksers zich op voor pensioen. Foreman niet. Op zijn 45ste kwam hij terug. Niemand geloofde in hem, maar hij werd weer wereldkampioen. Daarmee werd hij de oudste kampioen ooit.
Hij bewees dat leeftijd niks zegt als je echt wil winnen.
Wat zijn comeback zo bijzonder maakte
Foreman was niet alleen een comeback kid. Hij veranderde alles aan zichzelf. Van intimiderende krachtpatser naar vriendelijke reus. Hij werd geliefd, verkocht grills, lachte hard en gaf interviews vol zelfspot.
Zijn nieuwe imago paste hem als een jas. Hij liet zien dat je jezelf altijd opnieuw kunt uitvinden.
Hoe hij zichzelf herontdekte na zijn nederlaag tegen Ali
Na zijn verlies ging Foreman niet meteen door. Hij trok zich terug, ging de kerk in, en dacht na. Tien jaar lang vocht hij niet.
Maar hij kwam sterker terug. Innerlijk rustiger, maar nog steeds met vuisten als bakstenen.
Wat hem anders maakte dan anderen
Foreman begon pas met boksen op zijn 19e. Dat is laat. Toch won hij al snel een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1968.
Daarna sloeg hij zich letterlijk een weg naar de top. Zijn stijl was simpel: vooruitlopen en slaan. En dat werkte.
De legende leeft voort, ook na zijn dood
George Foreman overleed in 2025 op 76-jarige leeftijd. Maar zijn naam blijft bestaan. Hij was meer dan een bokser. Hij was een voorbeeld van wat je kunt bereiken als je nooit opgeeft.
Een icoon, een krachtmens, en een man die bewees dat vallen niet erg is zolang je weer opstaat.
0 reacties
Laad meer reactiesJe bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties