'Doodziek': Coach van Alex Pereira onthult schokkende details over zijn pupil Nieuws
Nieuws

'Doodziek': Coach van Alex Pereira onthult schokkende details over zijn pupil

'Doodziek': Coach van Alex Pereira onthult schokkende details over zijn pupil

Alex Pereira, de Braziliaanse vechter die alom bekend staat om zijn indrukwekkende kracht en techniek, heeft afgelopen weekend op UFC 307 opnieuw geschiedenis geschreven. Hij verdedigde met succes zijn titel in de lichtzwaargewicht divisie tegen Khalil Rountree, en dat ondanks ernstige ziekte en blessures die zijn trainingskamp zwaar beïnvloedden.

In de weken voorafgaand aan het gevecht had Pereira te maken met serieuze fysieke tegenslagen, waaronder ziekte en een blessure aan zijn ribben, waardoor hij slechts drie weken effectief kon trainen. Bovendien zat Pereira zwaar aan de antibiotica en hoestte bijna zijn longen uit zijn keel tussen de rondes van het gevecht door.

Slechts drie weken voorbereiding door ziekte

In de aanloop naar de wedstrijd in Salt Lake City, was Pereira’s coach duidelijk over de moeilijke omstandigheden waarin zijn pupil moest trainen. "Hij had geen echt kamp, bro," zei de coach.

"Hij kwam hier om zich aan te passen aan de hoogte en tegelijkertijd zijn kamp te doen. Het was in feite een kamp van drie weken, terwijl hij erg ziek was en ook nog eens met slechte ribben kampte." Ondanks deze obstakels, wist Pereira zich te herstellen en klaar te stomen voor het gevecht, vastberaden om zijn titel te verdedigen.

Pereira’s doorzettingsvermogen resulteert in indrukwekkende overwinning

Het gevecht eindigde in de vierde ronde met een technische knock-out, waarbij Pereira wederom zijn superioriteit in de kooi bewees. Zijn overwinning markeerde zijn derde opeenvolgende succesvolle titelverdediging binnen slechts 175 dagen, een record in de UFC.

Pereira toonde niet alleen zijn fysieke kracht, maar ook een indrukwekkende mentale weerbaarheid door ondanks de zware omstandigheden, zoals zijn ziekte en blessures, toch door te zetten. Zijn overwinning bevestigt opnieuw zijn status als een van de meest dominante vechters in de lichtzwaargewicht divisie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws