Door Glory ontslagen kickbokskampioen gaat UFC avontuur aan: 'Sloopt iedereen' Nieuws
Nieuws

Door Glory ontslagen kickbokskampioen gaat UFC avontuur aan: 'Sloopt iedereen'

Door Glory ontslagen kickbokskampioen gaat UFC avontuur aan: 'Sloopt iedereen'

Artem Vakhitov, de voormalige Glory-kampioen in het lichtzwaargewicht, gaat op 8 oktober proberen een UFC-contract te bemachtigen. Deze stap is geen verrassing voor fans die weten dat Vakhitov de laatste man is die Alex Pereira, de huidige UFC-lichtzwaargewicht kampioen, heeft verslagen.

Nu staat Vakhitov voor een nieuwe uitdaging: zich bewijzen in de wereld van MMA. Dit na eerste door Glory genadeloos op straat te zijn gezet vanwege het feit dat Rusland een oorlog was begonnen tegen Oekraïne en de vechters uit Rusland bij Glory niet meer welkom waren.

Vakhitov wil net als Pereira zijn stempel drukken in de UFC

In de wereld van het kickboksen is Vakhitov al een grote naam. Hij deelde het podium met Pereira tijdens twee gevechten in Glory. De eerste ontmoeting in januari 2021, tijdens Glory 77, eindigde in een split decision voor Pereira. Maar acht maanden later, bij Glory 78, nam Vakhitov wraak met een overwinning via majority decision.

Hun gevechten waren legendarisch, maar de paden van beide vechters gingen na hun tweede gevecht uiteen. Pereira ging naar de UFC en werd kampioen, terwijl Vakhitov eerst Muay Thai gevechten deed en daarna de overstap maakte naar MMA.

Tegenstander Masraf is nog ongeslagen: een serieuze test voor Vakhitov

Vakhitov staat op het punt om het op te nemen tegen Islem Masraf, een gevaarlijke tegenstander met een ongeslagen record van 3-0. Masraf is geen doorsnee MMA-vechter. Hij heeft zijn tegenstanders allemaal door stoppage verslagen en heeft slechts één keer de tweede ronde gehaald.

Met zijn agressieve stijl en onverslagen status is hij niet van plan om Vakhitov een gemakkelijke weg naar een UFC-contract te geven.

Vakhitov's ervaring vs Masraf's ongeslagen status: wie heeft de beste kans?

Vakhitov komt van ver. Hij heeft jarenlange ervaring in het staande gevecht en heeft zijn laatste twee MMA-wedstrijden gewonnen, allebei door een finish in de eerste ronde. Dit geeft hem veel vertrouwen.

Toch betreedt hij een arena waarin Masraf tot nu toe perfect is gebleven. Het wordt dus een gevecht tussen een doorgewinterde kickbokser die zichzelf in MMA wil bewijzen en een ongeslagen MMA-talent dat zijn status wil behouden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws