€95.000 om UFC-vechter te volgen: Voetbal icoon Neymar doneert miljoenen Nieuws
Nieuws

€95.000 om UFC-vechter te volgen: Voetbal icoon Neymar doneert miljoenen

€95.000 om UFC-vechter te volgen: Voetbal icoon Neymar doneert miljoenen

Fan betaalt €95.000 op Neymar-veiling om Oliveira te volgen: Bizarre veilingstunt of ultieme fanervaring?

Een Russische zakenman heeft maar liefst €95.000 neergeteld om Charles Oliveira te volgen tijdens zijn training en gewichtsverlies richting zijn volgende UFC-gevecht.

De bizarre veiling vond plaats tijdens het jaarlijkse gala van Instituto Projeto Neymar in São Paulo, Brazilië. Roman Shpigel won de bieding om Oliveira te aanschouwen bij zijn training in Chute Boxe Diego Lima en vervolgens mee te vliegen naar de locatie van zijn volgende UFC-partij.

Shpigel mag Oliveira van dichtbij meemaken tijdens zijn gewichtsverliesproces en mag zich aansluiten bij het team op de dag na de weging. Hij ontvangt daarbij ook twee kaartjes voor het evenement zelf.

De UFC heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over datum, locatie en tegenstander van Oliveira's volgende gevecht. "Do Bronx" verloor in april zijn laatste UFC-partij op punten tegen Arman Tsarukyan.

Rekordbedrag voor Instituto Projeto Neymar

De veiling verbrak dit jaar alle records met een totaalbedrag van €4,6 miljoen. Het instituut van Neymar ondersteunt zo'n 3.000 kinderen en tieners uit Jardim Gloria, Praia Grande. Neymar, die momenteel speelt voor Al-Hilal in Saudi-Arabië en volgens Forbes met €97 miljoen inkomen de nummer 7 best betaalde atleet van 2024 is, doneerde zelf nog eens €4,6 miljoen aan Rio Grande do Sul, de Braziliaanse staat die recent getroffen werd door overstromingen.

Shpigel ging over de schreef

Naast de Oliveira-ervaring, kocht Shpigel nog twee andere bizarre items. Zo betaalde hij €190.000 om Neymar's huis te bezoeken en een onbekend zescijferig bedrag voor een ervaring met de Braziliaanse voetbalclub Flamengo, inclusief een barbecue bij Leo Pereira.

Andere geveilde items waren onder meer een shirt van Pelé's laatste wedstrijd in 1977, een potje poker met Neymar, een gesigneerd Paris Saint-Germain shirt van de Braziliaanse ster en shirts van voetballegendes Messi en Suarez.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws