Ex Glory Belgaroui heeft voor UFC kwalificatie nieuwe tegenstander Nieuws
Nieuws

Ex Glory Belgaroui heeft voor UFC kwalificatie nieuwe tegenstander

Ex Glory Belgaroui heeft voor UFC kwalificatie nieuwe tegenstander

Yousri Belgaroui de Tunesische-Nederlander die vastbesloten is om een UFC-contract te bemachtigen. En staat op 10 september opnieuw in de schijnwerpers tijdens de vijfde week van Dana White’s Contender Series (DWCS) in de UFC APEX in Las Vegas.

Belgaroui zou aanvankelijk vechten tegen de ongeslagen Dagestani Anvarbek Daniyalbekov. Maar om onbekende redenen is Daniyalbekov teruggetrokken uit het gevecht. Zijn vervanger is de Japanse vechter Taiga Iwasaki wat de uitdaging voor Belgaroui niet minder maakt.

Tweede kans voor Belgaroui om UFC-contract te verzekeren

Vorig jaar probeerde Belgaroui al via de DWCS de UFC binnen te komen. Helaas verliep die poging niet zoals gehoopt. De vechter kampte met gezondheidsproblemen die zijn prestaties negatief beïnvloedden, en hij verloor zijn gevecht tegen Marco Tulio.

Ondanks deze tegenslag gaf Belgaroui niet op en werkte hij zich terug naar de top door de LFL-titel te winnen. Nu krijgt hij een tweede kans om zijn droom te verwezenlijken en een plaats in de UFC veilig te stellen.

Taiga Iwasaki: een gevaarlijke uitdager

Taiga Iwasaki de nieuwe tegenstander van Belgaroui is een 27-jarige Japanse MMA-vechter. Sinds zijn debuut in 2020 heeft Iwasaki negen van zijn tien partijen gewonnen. Waarvan vier via knock-out, drie via beslissing en twee via submission.

Ex Glory Belgaroui heeft voor UFC kwalificatie nieuwe tegenstander
Yousri Belgaroui

Zijn enige verlies kwam in 2022 tegen voormalig Bellator MMA-kampioen en BJJ-legende Rafael Lovato Jr. Iwasaki heeft gevochten voor gerespecteerde organisaties zoals Pancrase en Shooto. En wordt gezien als een geduchte tegenstander die vastberaden is om zijn naam in de UFC te vestigen.

De ontmoeting tussen Belgaroui en Iwasaki belooft een spannende strijd te worden, waarin beide vechters alles op alles zullen zetten om hun plaats in de UFC te verdienen. De Dana White’s Contender Series biedt Belgaroui een unieke kans om zich te bewijzen op het grootste podium van de mixed martial arts, en fans kunnen het gevecht live volgen via HBO Max vanaf 02:00 uur woensdagochtend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws