Jake Paul zet grote muil op en krijgt harde klap terug Nieuws
Nieuws

Jake Paul zet grote muil op en krijgt harde klap terug

Jake Paul zet grote muil op en krijgt harde klap terug

Jake Paul kon het niet laten om een sneer uit te delen naar Dana White toen hij sprak over de mogelijke strijd tussen Jon Jones en Francis Ngannou. Paul was aanwezig bij het Anthem in Washington DC voor de staredown tussen Ngannou en Renan Ferreira, voorafgaand aan hun PFL zwaargewicht titelgevecht op 19 oktober. Dit gevecht zal Ngannou's eerste MMA-wedstrijd zijn sinds zijn vertrek uit de UFC.

Ngannou verliet de grootste MMA-organisatie ter wereld in 2022 als zwaargewicht kampioen. Vlak na het verdedigen van zijn titel tegen Ciryl Gane aan het begin van dat jaar. Jones bemachtigde de vacante titel in maart 2023 door ook Gane te verslaan, terwijl 'The Predator' zich aansloot bij de PFL.

De vraag van de fans: Jones vs Ngannou

MMA-fans smachten naar een UFC/PFL co-promotioneel gevecht tussen Jones en Ngannou om te bepalen wie de grootste zwaargewicht ter wereld is. Paul voorziet dat UFC-president White niet bereid zal zijn om dit gevecht te realiseren.

"Ik denk dat Dana [White] bang is om het te laten gebeuren. Ik denk dat hij zijn paard, Jon Jones, niet wil verliezen," zei Paul tijdens de PFL 'Battle of the Baddest' persconferentie. "Ik hou van Jon Jones, maar dat is een te groot risico voor Dana om te nemen. Francis is een van de gevaarlijkste, zo niet de gevaarlijkste man op de planeet."

Volgens Paul is White bang voor de uitkomst en zou hij daarom niet bereid zijn om het gevecht te organiseren, ondanks het feit dat de fans erom vragen. "Wil niet iedereen dit gevecht zien? Maar Dana doet nooit iets voor de fans," voegde Paul eraan toe.

White reageert op Paul als een steir op een rode lap. En neemt de volgens hem nepbokser onder vuur en klapt terug: "Weet je, Jake Paul heeft met een jongen van zijn eigen leeftijd gevochten en hij heeft verloren, zei White. "Ik zag gisteren op internet dat als hij Mike Tyson verslaat, hij als volgende tegen Clint Eastwood zal vechten, Clint Eastwood is 93 jaar oud."

White's Positie en de Invloed van Saudi-Arabië

Dana White heeft zich altijd verzet tegen het organiseren van een dergelijk cross-over gevecht. Echter, nu Saudi-Arabië en Zijne Excellentie Turki Alalshikh de MMA-wereld zijn binnengestapt, lijkt hij mogelijk iets meer open te staan voor het idee.

Tijdens de persconferentie na UFC 303 in juni werd White gevraagd of er iets was wat de Saoedi’s konden doen om hem over te halen deze mega-confrontatie te realiseren. White antwoordde: "Ik heb respect voor Sheikh Turki, hij is een aardige vent. We hebben de afgelopen maanden een band opgebouwd."

White erkende wat Alalshikh heeft bereikt in de bokswereld en merkte op dat dit de enige persoon is die zo'n gevecht zou kunnen realiseren. "Wat deze man in korte tijd heeft gedaan is behoorlijk indrukwekkend, dus we bespreken uiteraard veel verschillende opties met hem," zei White. "Ik respecteer hem. Ik mag hem, dus we zullen zien wat de toekomst brengt."

Het gevecht tussen Jones en Ngannou staat naar verluidt op de wensenlijst van HE Alalshikh. Het blijft echter de vraag of de man die rivaliserende boksorganisaties over de hele wereld heeft samengebracht, hetzelfde kan doen in de MMA-wereld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws