Ex Glory Yousri Belgaroui krijgt nieuwe kans op UFC contract: 'DWCS deelname' Nieuws
Nieuws

Ex Glory Yousri Belgaroui krijgt nieuwe kans op UFC contract: 'DWCS deelname'

Ex Glory Yousri Belgaroui krijgt nieuwe kans op UFC contract: 'DWCS deelname'

Yousri Belgaroui de voormalige Glory Kickbokser krijgt een nieuwe kans om een contract bij de prestigieuze UFC te bemachtigen. Belgaroui zal later dit jaar op 10 september deelnemen aan Dana White's Contender Series (DWCS) een programma waar talentvolle vechters strijden voor een UFC-contract.

Belgaroui (7-3) is geen onbekende in de vechtsportwereld. Hij heeft eerder tegen voormalig UFC-kampioen kickbokser Alex Pereira en voormalig UFC-kampioen middleweight Israel Adesanya gevochten in kickbokswedstrijden onder GLORY. In 2023 probeerde Belgaroui een UFC-contract via DWCS te krijgen maar verloor hij op punten van Marco Tulio Silva.

Overstap naar MMA

Na een succesvolle kickbokscarrière van 2015 tot 2021 begon Belgaroui MMA. Hij heeft drie keer voor de GLORY-titel in het middengewicht uitgedaagd maar deze niet gewonnen. In 2022 sloot Belgaroui zich aan bij Teixeira MMA & Fitness in Danbury Connecticut waar hij samen traint met zijn voormalige kickboks-tegenstander Alex Pereira.

Sinds zijn verlies op DWCS in 2023 heeft Belgaroui twee overwinningen behaald in zijn thuisland Nederland, waarvan één met knock-out.

Tegenstander met perfect record

Belgaroui zal het op 10 september opnemen tegen Anvarbek Daniyalbekov (8-0) in een middengewicht gevecht tijdens DWCS. De 29-jarige Daniyalbekov uit Dagestan is ongeslagen in zijn MMA-carrière en heeft al zijn acht overwinningen behaald via knock-out.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws