Glory-ster Rico Verhoeven in top dopingtests Nieuws
Nieuws

Glory-ster Rico Verhoeven in top dopingtests

Glory-ster Rico Verhoeven in top dopingtests

Rico Verhoeven is een van de meest op doping geteste vechters bij Glory. Zo blijkt uit de bijgewerkte gegevens van de kickboksorganisatie. Ook publiekslieveling Bahram Rajabzadeh werd veel getest op verboden middelen.

GLORY heeft recent zijn Anti-Doping Program Testing Database bijgewerkt, waarmee de organisatie zijn toewijding aan een schone en eerlijke sport onderstreept. Alle atleten die onder contract staan bij GLORY zijn verplicht zich te houden aan de strikte Anti-Doping Rules van de organisatie.

Dit betekent dat vechters zowel tijdens als buiten de competitie getest kunnen worden. Het anti-dopingprogramma van GLORY is opgezet om de fundamentele rechten van atleten te beschermen. En de gezondheid en veiligheid te waarborgen maar ook om een eerlijke competitie te bevorderen.

Het totaal aantal tests en de meest geteste vechters

Sinds de invoering van het programma zijn in totaal 87 tests uitgevoerd. Opvallend is dat enkele vechters meer dan anderen zijn getest, met Rico Verhoeven, Bahram Rajabzadeh en Tariq Osaro die elk zeven keer zijn getest.

Het is opmerkelijk dat Verhoeven, ondanks zijn relatief lage activiteitsniveau in de competitie—waarbij hij gemiddeld om de 14 maanden vecht—zo vaak wordt getest.

Vergelijking met andere grote vechtorganisaties

Hoewel GLORY's anti-dopingprogramma aanzienlijke stappen heeft gezet is het nog niet op hetzelfde niveau als dat van andere grote vechtsportorganisaties zoals de UFC. In de UFC worden vechters vaak meerdere keren per jaar getest met frequenties variërend van twee tot vijf keer.

Dit verschil benadrukt dat er nog ruimte is voor verdere ontwikkeling en verbetering van het anti-dopingprogramma van GLORY om volledig in lijn te zijn met de hoogste standaarden in de industrie. Ook Verhoeven is een voorstander van meer tests en staat een schone sport voor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws