Flinke klap: Israel Adesanya stiekem uit UFC-top geschrapt Nieuws
Nieuws

Flinke klap: Israel Adesanya stiekem uit UFC-top geschrapt

Flinke klap: Israel Adesanya stiekem uit UFC-top geschrapt

Het lijkt alsof het nieuws wat stilletjes is binnengedruppeld: Israel Adesanya, ooit een van de grootste namen in de UFC, is uit de officiële pond-voor-pond ranglijst verdwenen. De "Last Stylebender" stond ooit op de tweede plek, maar na een aantal zware jaren is hij naar beneden gezakt. En nu lijkt hij helemaal weg.

Adesanya, ooit een onverslaanbare kracht in het middengewicht, heeft de laatste tijd flink wat tegenslagen te verwerken gehad. In zijn laatste vier gevechten verloor hij er drie, en twee keer werd hij zelfs voortijdig uitgeschakeld. Het lijkt wel alsof hij zijn oude magie een beetje kwijt is.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de UFC besloot hem uit hun prestigieuze lijst te halen. En dat is best een klap, zeker als je bedenkt hoe hoog hij ooit stond. Voor fans en volgers van de sport is het even slikken: de ster van Adesanya begint te dimmen.

Nieuwe vechters maken hun opmars

Terwijl Adesanya verdwijnt, zijn er anderen die snel hun plek innemen. Zo heeft Sean Brady bijvoorbeeld een flinke stap gemaakt in de weltergewicht divisie na zijn overwinning op Gilbert Burns bij UFC Vegas 97. En Natalia Silva, een snel rijzende ster in het vlieggewicht, klom twee plekken door haar sterke prestatie tegen Jessica Andrade.

De ranglijsten veranderen voortdurend, en het is duidelijk dat nieuwe namen klaarstaan om de spotlight over te nemen. Waar Adesanya ooit stond, vinden we nu vechters die hongerig zijn naar succes en vastbesloten om hun plek aan de top te veroveren.

Hoe UFC-ranglijsten worden gemaakt

De UFC-ranglijsten worden niet zomaar door een computer bepaald. Het is een panel van mediavertegenwoordigers die hun stem uitbrengen op basis van wie zij de beste vechters vinden in elke gewichtsklasse en pond-voor-pond.

Alleen actieve UFC-vechters komen in aanmerking, en kampioenen krijgen automatisch een topplaats in hun gewichtsklasse. Maar als het gaat om pond-voor-pond rankings, kan iedereen gestemd worden, kampioen of niet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws