Foto bewijst alles: Bokser Imane Khelif toch een man? Nieuws
Nieuws

Foto bewijst alles: Bokser Imane Khelif toch een man?

Foto bewijst alles: Bokser Imane Khelif toch een man?

Imane Khelif won gisteren het Olympische Goud bij het vrouwen boksen in Parijs door Liu Yang te verslaan. De twee boksers die allebei onder vuur lagen voor het hebben van mannelijke XY chromosomen lijken echter nog niet buiten schot van de critici. Vooral Khelif krijgt nog steeds veel commentaar dat zij een man is. Een foto zou dit bewijzen die na de wedstrijd werd gemaakt.

Inmiddels is de controverse rondom Khelif's deelname aan de Olympische Spelen een smet op het evenement geworden. Vooral gevoed door twee kampen van voor en tegenstanders, waaronder veel bekende personen zoals sporters, politici en zelfs namen als Harry Potter schrijfster J.K. Rowling die fel tegen Khelif in gingen.

Nu lijkt de controverse de volgende fase in te zijn gegaan nadat Khelif na haar winst op de schouders van een van haar teamleden werd rond gedragen. Iets wat in de Algerijnse cultuur niet zou mogen als zij daadwerkelijk een vrouw zou zijn. Diverse grote nieuws sites zoals Fair Play For Woman komen met de stelling.

Imane Khelif’s werkelijke geslacht onthuld?

"Vergeet geslachtstests, vergeet paspoorten. DEZE foto is het bewijs dat Khelif een man is. Algerijnse mannen dragen vrouwen niet op deze manier", aldus Fair Play For Woman die niet de enige zijn met deze bewering.

Het is duidelijk dat de discussie rondom Khelif en haar deelname aan de Olympische Spelen nog lang niet over is. Ovetigens blijft de IOC haar standpunt verdedigen dat Khelif en Liu Yang vrouwen zijn verdedigen. Thomas Bach, de president, verdedigde krachtig het recht van Khelif en Lin om als vrouwen deel te nemen aan Parijs, ondanks dat ze vorig jaar werden gediskwalificeerd voor het wereldkampioenschap vanwege mislukte geslachtstests.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws