Fury trapt kickbokser onderuit die Nieky Holzken versloeg: 'Had kunnen sterven' Nieuws
Nieuws

Fury trapt kickbokser onderuit die Nieky Holzken versloeg: 'Had kunnen sterven'

Fury trapt kickbokser onderuit die Nieky Holzken versloeg: 'Had kunnen sterven'

Kickboks-sensatie Sinsamut Klinmee heeft onthuld dat hij tijdens een sparringsessie met de wereldberoemde zwaargewicht bokser Tyson Fury de kracht van een ware kampioen heeft ervaren. Volgens Klinmee had hij het ergste kunnen meemaken als Fury zijn volledige kracht had gebruikt tijdens hun onverwachte ontmoeting in een gym in Thailand.

Sinsamut Klinmee, een vechter in de lichte klasse van ONE FC die in 2022 de Nederlandse topkickbokser Nieky Holzken versloeg , kreeg de zeldzame kans om te sparren met de wereldkampioen zwaargewicht Tyson Fury toen ze elkaar toevallig ontmoetten in een gym in Pattaya City, Thailand. Deze ontmoeting gebeurde onverwachts toen Klinmee, die daar was om karate te leren, Fury tegenkwam, die op dat moment bezig was met het leren van Muay Thai.

Klinmee vertelde in een interview met ONE FC: "Ik ontmoette per ongeluk Tyson Fury toen ik karate ging leren. Wat Tyson betreft, hij kwam om Muay Thai te leren."

Tyson Fury als sparringpartner: een vriendelijke kampioen

Ondanks zijn reputatie als een van de meest gevreesde zwaargewicht boksers ter wereld, beschreef Klinmee Fury als een vriendelijke en benaderbare persoon. "Hij is erg vriendelijk, grappig en ontspannen," zei Klinmee. "Op die dag hadden we een kleine sparringssessie. Zijn stoten waren echt hard."

Tijdens de sparring met Fury leerde Klinmee veel over de juiste bokstechnieken. "Ik leerde hoe ik goed moest stoten volgens de boksprincipes," legde hij uit. Hoewel Klinmee zelf ook enkele Muay Thai-technieken deelde, hield hij zich in om Fury niet te veel te storen. "Ik heb hem ook geleerd hoe hij moest trappen, maar niet veel. Ik wilde hem niet te veel lastigvallen tijdens zijn persoonlijke tijd."

De kracht van Tyson Fury: "Hij gebruikte maar 20 procent"

Ondanks dat Fury zijn kracht aanpaste vanwege het aanzienlijke verschil in grootte tussen de twee vechters, was Klinmee onder de indruk van de pure kracht die de zwaargewicht kampioen kon genereren. Fury gebruikte naar eigen zeggen slechts een fractie van zijn vermogen tijdens de sparringssessie.

"Fury is een echte hardhitter," zei Klinmee. "Die dag gebruikte hij waarschijnlijk slechts 20 procent van zijn kracht. Als hij serieus was geweest, had ik kunnen sterven. Hij is echt goed. Hij is het waard om wereldkampioen te zijn."

De toekomst van Fury: een gevecht tegen Usyk en de gevolgen

Terwijl Fury zich voorbereidt op een mogelijke confrontatie met Oleksandr Usyk later dit jaar, staat er meer op het spel dan alleen eer. Usyk’s WBO-, WBC- en WBA-titels liggen op tafel, en de winnaar van dit gevecht zou een onbetwiste titelstrijd kunnen aangaan met de winnaar van het Britse duel tussen Anthony Joshua en Daniel Dubois.

Dubois, die in juni werd opgewaardeerd van interim- naar volledige wereldkampioen nadat Usyk de titel vacanteerde om zijn rematch met Fury na te streven, zal zijn titel voor de eerste keer verdedigen in Wembley Stadium. Dit gevecht kan mogelijk de plannen van de Saudische bokschef HE Turki Alalshikh doorkruisen om Fury en Joshua later dit jaar tegenover elkaar te zetten.

Volgens Alalshikh zal, ongeacht de uitkomst van Fury's gevecht tegen Usyk, een gevecht tussen Fury en Joshua altijd commercieel aantrekkelijk blijven. Hij vertelde aan talkSPORT: "Voor de business zou het natuurlijk een enorm gevecht zijn als Joshua wint. Zijn derde keer dat hij een wereldtitel wint en na de uitslag van Usyk vs Fury zou het een enorme strijd zijn."

Maar Alalshikh benadrukt ook dat de toekomst onvoorspelbaar is. "Stel je voor dat Tyson na het gevecht met Usyk wil stoppen. Ik zal hem het aanbod doen, maar als hij weigert, wat kan ik doen?"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws