Geschorste Glory en MMA-vechter bekend dopinggebruik: 'Doen we tussendoor' Nieuws
Nieuws

Geschorste Glory en MMA-vechter bekend dopinggebruik: 'Doen we tussendoor'

Geschorste Glory en MMA-vechter bekend dopinggebruik: 'Doen we tussendoor'

Geschorste vechter Joilton Lutterbach onder andere vechtend voor Glory Kickboxing bekent doping te hebben gebruikt. Hierdoor is zijn debuut bij MMA-organisatie UFC voor aankomend weekend geannuleerd.

De inmiddels geschorste Joilton Lutterbach tekende op korte termijn een contract om te vechten tegen Shara Magomedov op UFC Saudi Arabia dit weekend, maar werd van het event verwijderd nadat hij positief testte op een verboden middel.

Een dag nadat het nieuws bekend werd, geeft de Braziliaanse middengewicht toe dat hij met opzet doping gebruikte. Met de bekentenis komt naar buiten dat sommige kickboksers of MMA-vechters tussen de competitie door doping en verboden middelen gebruiken. Iets wat buiten de competitie om dopingtests noodzakelijk lijkt te maken,

Risico genomen voor UFC-debuut

"Ik heb eigenlijk drie maanden geleden doping gebruikt en had geen idee dat ik bij de UFC zou tekenen", schreef Lutterbach op social media. "Ik had me kunnen verbergen in de bergen of naar Thailand kunnen gaan om me te verstoppen, zoals velen doen en niet worden getest, maar ik nam liever het risico en geloofde dat ik clean en fit was om te vechten."

Lutterbach schreef dat hij drie weken voor de datum van het gevecht bij de UFC tekende en "dacht ik dat ik veilig was". De niet-geïdentificeerde substantie werd echter nog steeds aangetoond in zijn drugstest.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws