Gevecht Verhoeven en Ngannou al langer in de planning? Nieuws
Nieuws

Gevecht Verhoeven en Ngannou al langer in de planning?

Gevecht Verhoeven en Ngannou al langer in de planning?

Rico Verhoeven, de onbetwiste koning van het kickboksen, lijkt klaar voor zijn volgende grote uitdaging. Dit keer staat er iets speciaals op het spel: een mogelijke bokswedstrijd tegen niemand minder dan voormalig UFC-kampioen Francis Ngannou. Geen MMA, geen kickboksen, maar puur boksen. Waarom? Simpel: in hun eigen disciplines zouden ze allebei een oneerlijk voordeel hebben. Ngannou zou domineren in MMA, en Verhoeven zou in kickboksen onverslaanbaar zijn. Dus ja, een bokswedstrijd zou voor beide mannen op een gelijker speelveld zijn.

Maar als je denkt dat deze plannen pas net op tafel liggen, dan heb je het mis. Verhoeven zette deze bal al in augustus in beweging, toen hij zich openlijk aanbood voor een bokswedstrijd. En hij deed dat niet zomaar aan iemand – hij richtte zijn pijlen op Turki Al-Sheikh, een van de machtigste mannen in de bokswereld én de sportminister van Saoedi-Arabië.

Verhoeven’s uitdaging: Waarom wil hij boksen?

In augustus van dit jaar gooide Rico Verhoeven een spannende tweet de wereld in, gericht aan Turki Al-Sheikh. "Het is tijd om een nieuwe kampioen, nieuwe sport aan de selectie toe te voegen," schreef hij. Hiermee gaf Verhoeven aan dat hij klaar is om iets nieuws te proberen: boksen.

Nu vraag je je misschien af: waarom boksen? Ngannou heeft inmiddels al twee keer in de boksring gestaan, beide keren tegen de absolute zwaargewichten van de sport. In oktober 2023 verloor hij van Tyson Fury, en eerder dat jaar, in maart, moest hij het onderspit delven tegen Anthony Joshua. Maar ondanks die verliezen, liet Ngannou zien dat hij het in zich heeft om in het boksen mee te kunnen doen.

Verhoeven is ook geen onbekende in de boksring. In 2014 vocht hij zijn eerste en enige professionele bokswedstrijd tegen János Finfera en won overtuigend. En om zijn skills nog wat extra op te schroeven, traint hij regelmatig met Peter Fury, de legendarische trainer en oom van Tyson Fury. Met zo’n trainer aan zijn zijde lijkt Verhoeven klaar om indruk te maken in de boksring.

Het mysterie rond Turki Al-Sheikh en de grote plannen

Ondanks de tweet van Verhoeven bleef het vanaf de kant van Turki Al-Sheikh opvallend stil. Maar zoals we allemaal weten, gebeurt er vaak meer achter de schermen dan we kunnen zien. Volgens insiders zijn er verschillende redenen waarom een gevecht tussen Verhoeven en Ngannou nu weer de ronde doet. Een rondgaand gerucht is dat de kaartverkoop voor Glory Collision 7, waar Verhoeven binnenkort zijn titel voor de twaalfde keer verdedigt, wat tegenvalt. Het promoten van een potentiële titanenclash met Ngannou zou een slimme zet zijn om meer publiek naar het evenement te trekken.

rico verhoeven peter fury

Daarnaast zou Verhoeven’s open sollicitatie naar een bokswedstrijd wel eens bij Turki Al-Sheikh in goede aarde kunnen zijn gevallen. Al-Sheikh organiseerde namelijk eerder al de bokswedstrijden van Ngannou, dus wie weet wat er achter gesloten deuren besproken wordt. Hoe dan ook, het idee van een gevecht tussen deze twee grootheden spreekt enorm tot de verbeelding.

Wat betekent dit voor de fans?

Laten we eerlijk zijn, een gevecht tussen Rico Verhoeven en Francis Ngannou is iets waar elke vechtsportfan van droomt. Beide mannen zijn giganten in hun eigen sport, maar de vraag blijft: wie zou er winnen in een bokswedstrijd? Verhoeven is bekend om zijn technische vaardigheden en zijn geduld in de ring, terwijl Ngannou beroemd is om zijn ongelooflijke kracht en explosiviteit. Dit is het soort gevecht waar je popcorn voor klaarzet en op het puntje van je stoel zit.

Of dit gevecht er daadwerkelijk komt, blijft voorlopig nog een mysterie. Maar als het aan Verhoeven ligt, zijn we een stap dichter bij een van de meest opwindende bokswedstrijden in jaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws