Nieuws

Glory geeft beste kickbokser podium in België: 'wie is hij?'

Youssef Boughanem maakte op 27 april 2024 zijn langverwachte debuut in GLORY bij het evenement GLORY 91 in Parijs. In een gevecht dat vooraf al veel verwachtingen opriep stond Boughanem tegenover de Oekraïense vechter Stanislav Kazantsev.

Tijdens het gevecht liet Boughanem die ook MMA-vechter zien uit welk hout hij gesneden is. Kazantsev hoewel stevig tegenstand biedend kon de kracht van de Belgische-Marokkaan niet bolwerken en verloor. Hiermee was de status van Youssef Boughanem in Glory direct gezet.

Op 31 augustus vecht Boughanem op eigen grond tijdens Glory 94 tegen Angelo Volpe in Antwerpen. Een veelbelovend gevecht tegen een geduchte tegenstander. Het gevecht beloofd vooraf al vuurwerk. Met vechters als Boughanem wil Glory zichzelf weer goed in België op de kaart zetten na een lange afwezigheid in het land.

De beste van de beste

Boughanem wordt algemeen wordt beschouwd als een van de grootste niet-Thaise vechters in de geschiedenis van de sport. Geboren op 9 juni 1989, begon Boughanem al op jonge leeftijd met Muay Thai en verhuisde naar Thailand om zijn carrière voort te zetten. Daar woont en traint hij al meer dan tien jaar.

Glory geeft beste kickbokser podium in België: 'wie is hij?'

Boughanem heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en heeft meerdere prestigieuze titels gewonnen, waaronder het Rajadamnern Stadium Middleweight Championship, het Lumpinee Stadium Middleweight Championship en verschillende WBC Muay Thai Wereldtitels. Hij heeft een opmerkelijk record behaald, met een winstpercentage van 89% uit meer dan 200 gevechten, wat hem een van de meest succesvolle vechters in Muay Thai maakt​ (Asian MMA)​ (Wikipedia).

Respect

Naast zijn prestaties in Muay Thai, heeft Boughanem onlangs de overstap gemaakt naar mixed martial arts (MMA), waar hij zijn nalatenschap in de vechtsporten verder uitbouwt. Hij tekende bij BRAVE Combat Federation en maakte indruk met een technisch knock-out overwinning in zijn debuut​ (Trends News Line).

Experts benadrukken vaak zijn veerkracht en mentale kracht, waarbij ze opmerken dat Boughanem niet alleen zware tegenstanders heeft moeten overwinnen, maar ook aanzienlijke uitdagingen in zijn persoonlijke leven. Zijn vermogen om te domineren in een sport die traditioneel door Thais wordt gedomineerd, heeft hem enorm respect opgeleverd in de vechtsportgemeenschap​ (Asian MMA).

Voor meer details over de carrière van Youssef Boughanem kun je zijn profielen bekijken op Wikipedia en Asian MMA.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws