Glory kickboksers domineren de UFC maar schandalen blijven niet uit Nieuws
Nieuws

Glory kickboksers domineren de UFC maar schandalen blijven niet uit

Glory kickboksers domineren de UFC maar schandalen blijven niet uit

Voormalige Glory-kickboksers, zoals Alex Pereira en Cesar Almeida, blijven furore maken in de UFC. Afgelopen nacht liet Pereira opnieuw zien waarom hij zo gevreesd is in de kooi. Khalil Rountree, die speciaal extra kickbokstrainingen en Muay Thai-lessen had genomen om zich voor te bereiden op de Braziliaan, bleek geen partij voor hem.

Pereira, zoals altijd rustig en zelfverzekerd, sloeg toe na een paar rondes en sloopte Rountree met krachtige stoten en dodelijke kuittrappen. Rountree vocht dapper terug, maar er was geen houden aan. De aanvallen van Pereira waren simpelweg te veel. Uiteindelijk stapte Rountree zwaar gehavend de kooi uit. Het was duidelijk: Pereira had weer eens laten zien dat hij op een ander niveau zit.

Cesar Almeida wint, maar het was niet zonder controverse

Cesar Almeida maakte ook indruk, maar niet zonder dat er wat gemor uit het publiek kwam. Hij nam het op tegen Ihor Potieria, en hoewel hij de wedstrijd won, verliep het allemaal niet vlekkeloos. Volgens critici overtrad Almeida meer dan eens de regels. "Hij heeft het wereldrecord van Chris Weidman verbroken voor de meeste overtredingen in de kortste tijd," grapte iemand online.

Almeida zou tijdens het gevecht vier keer een eye poke hebben uitgedeeld en ook nog eens een trap in de kruisstreek hebben gegeven. Ondanks al die overtredingen kreeg hij geen enkele waarschuwing van de scheidsrechter. Twee van de eye pokes werden zelfs niet opgemerkt, wat tot veel gefronste wenkbrauwen leidde. Toch, ongeacht de discussies, liep Almeida als winnaar weg uit de kooi.

Niet elke Glory-vechter redt het in de UFC

Maar het succes in de UFC is niet voor elke voormalige Glory-vechter weggelegd. Neem bijvoorbeeld Yousri Belgaroui. Hij won onlangs nog wel zijn kwalificatiewedstrijd, maar het leverde hem geen UFC-contract op.

Belgaroui lijkt vooral vast te zitten in de schaduw van Alex Pereira, de man die hij ooit bevocht en met wie hij nu vaak traint. Hij staat Pereira bij in zijn voorbereidingen, wat op zich geen slechte plek is om te zijn, maar het weerhoudt hem er voorlopig van om zelf een UFC-ster te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws