Glory legende maakt UFC-ster Pereira met de grond gelijk Nieuws
Nieuws

Glory legende maakt UFC-ster Pereira met de grond gelijk

Glory legende maakt UFC-ster Pereira met de grond gelijk

Artem Vakhitov een oude rivaal van Alex Pereira uit hun kickboksdagen heeft geen hoge pet op van Pereira's prestaties in de UFC. De twee stonden eerder al twee keer tegenover elkaar in Glory Kickboxing. Waarbij ze allebei een overwinning behaalden.

Terwijl Pereira nu schittert in de UFC is Vakhitov vastbesloten om zijn eigen plek te veroveren – te beginnen met zijn gevecht tijdens Dana White’s Contender Series (DWCS). Als hij wint kunnen de twee oude rivalen misschien opnieuw tegenover elkaar komen te staan. Daar dit keer in de octagon.

Pereira verdedigt zijn titel tijdens UFC 307

Afgelopen weekend, tijdens UFC 307 in Salt Lake City, zette Alex Pereira (12-2 MMA, 9-1 UFC) zijn dominantie voort door Khalil Rountree in de vierde ronde neer te halen. Pereira werd overal geprezen voor zijn prestatie, maar niet iedereen was onder de indruk. Vakhitov, die Pereira van dichtbij kent, had een heel andere kijk op de zaak.

Glory legende maakt UFC-ster Pereira met de grond gelijk
Artem Vakhitov (R) in gevecht met Alex Pereira (L)

Vakhitov (2-1 MMA) deed geen moeite om zijn mening onder stoelen of banken te steken. In een interview met Submission Radio zei hij dat Pereira volgens hem geen echte topsporter is. "Hij heeft misschien één goede stoot, maar dat maakt je nog niet de beste striker," zei Vakhitov droogjes. "Een echte striker heeft veel meer in z’n arsenaal – combinaties, verschillende technieken. Pereira heeft één goede klap en dat was het dan. Maar dat betekent niet dat je goed bent in afstand, timing, al die andere dingen. Daarom vind ik hem niet zo bijzonder."

Oude rivaliteit komt weer bovendrijven

De rivaliteit tussen Vakhitov en Pereira gaat al een tijdje terug. Hun eerste gevecht vond plaats in januari 2021 tijdens Glory 77, waar Pereira een nipte overwinning behaalde. Acht maanden later revancheerde Vakhitov zich met een overwinning tijdens Glory 78. Sindsdien zijn hun wegen gescheiden, met Pereira die de overstap naar de UFC maakte. Maar nu lijkt Vakhitov klaar om datzelfde pad te bewandelen.

Dinsdagavond vecht hij tijdens Dana White's Contender Series (DWCS) 75 tegen Islem Masraf (3-0). Als hij wint, kan hij zich mogelijk een plek in de UFC veiligstellen. En dan? Dan zou er zomaar een nieuwe ontmoeting met Pereira kunnen komen, maar dan in de MMA-kooi.

Vakhitov is duidelijk: "Hij kan nu zeggen wat hij wil, maar de tijd zal komen dat hij z'n woorden terugneemt. Dat weet ik zeker." Hij voegde er nog aan toe dat MMA met kleine handschoenen een compleet ander spel is dan kickboksen. "Wij zijn klaar voor wat er komt, en als dat een gevecht met Pereira is, dan zullen we er alles aan doen om voorbereid te zijn."

Wat brengt de toekomst voor deze rivalen?

Met Vakhitov’s vastberadenheid om door te breken in de UFC en Pereira die zich stevig op zijn plek voelt, lijkt een nieuwe confrontatie onvermijdelijk. Fans van zowel MMA als kickboksen kunnen niet wachten om te zien of deze oude rivalen elkaar weer tegenkomen, dit keer onder compleet andere regels. Het enige wat vaststaat, is dat het een gevecht zal zijn om naar uit te kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws