Glory-topman: 'Rico Verhoeven wordt niet voorgetrokken' Nieuws
Nieuws

Glory-topman: 'Rico Verhoeven wordt niet voorgetrokken'

Glory-topman: 'Rico Verhoeven wordt niet voorgetrokken'

Rico Verhoeven wordt niet beschermd en voorgetrokken door Glory en krijgt geen speciaal uitgezochte tegenstanders.Ook zou de kampioen er zelf op staan tegen de beste te willen vechten. Zo verklaart Glory baas Marshall Zelaznik die ook openheid geeft over Jamal Ben Saddik.

In de aanloop naar GLORY 95, dat op 21 september in Kroatië zal plaatsvinden, is de vechtsportwereld in rep en roer. Antonio Plazibat, de Kroatische publiekslieveling, moest zich noodgedwongen terugtrekken vanwege een blessure, waardoor de geplande strijd tegen Levi Rigters niet door kon gaan. Dit nieuws veroorzaakte een golf van speculaties onder fans en analisten, die massaal riepen om Jamal Ben Saddik als vervanger. Maar GLORY-CEO Marshall Zelaznik besloot anders, wat leidde tot felle reacties.

Jamal Ben Saddik geen optie door onvoorziene problemen

Ondanks de roep van fans om Jamal Ben Saddik als vervanger aan te wijzen, was hij geen optie voor GLORY. Zelaznik onthulde in een interview met Videoland dat Ben Saddik te maken heeft met "issues waar we ons niets bij voor kunnen stellen". Hoewel hij niet in detail trad, wees hij hiermee op de recente juridische problemen van Ben Saddik, waaronder een celstraf en zijn betrokkenheid bij een ontvoeringszaak. Hierdoor achtte GLORY het te riskant om Ben Saddik in te plannen voor een gevecht tegen Rigters.

Bahram Rajabzadeh als nieuwe uitdager voor de wereldtitel

In plaats van Ben Saddik koos Zelaznik voor Bahram Rajabzadeh, die al indruk had gemaakt in eerdere gevechten en een trouwe schare fans heeft opgebouwd. Ondanks de moeilijkheden om Rajabzadeh vrij te maken, aangezien hij al gepland stond voor GLORY 94 in Antwerpen, besloot de organisatie dat hij de beste keuze was voor de sport. De winnaar van het gevecht tussen Rajabzadeh en Rigters zal de nieuwe uitdager van Rico Verhoeven worden, een beslissing die volgens Zelaznik in het beste belang van de sport is genomen.

Beschuldigingen van bevoorrechting van Rico Verhoeven afgewezen

De beslissing om Ben Saddik buiten spel te laten, leidde tot speculaties dat GLORY Verhoeven wilde beschermen tegen uitdagers die een reële bedreiging voor zijn titel zouden vormen. Zelaznik weerlegde deze aantijgingen echter stellig. "Waarom zou ik Rico willen beschermen? We willen juist de beste uitdagers voor hem, want dat levert de beste partijen op," aldus de CEO. Volgens Zelaznik zou geen enkele verstandige organisatie een gevecht inplannen waarvan niet zeker is dat een van de vechters daadwerkelijk kan deelnemen, en dat geldt in dit geval voor Ben Saddik.

Jamal Ben Saddik’s onzekere toekomst in de Vechtsport

De toekomst van Ben Saddik in de ring blijft onzeker. Hoewel zijn schorsing in september afloopt, is het onduidelijk of hij snel zal terugkeren. Volgens Zelaznik blijft GLORY in contact met het team van Ben Saddik en hopen ze op een comeback, maar alleen onder de juiste omstandigheden. "Wij willen hem ook terug, want hij is een uniek talent," verklaarde Zelaznik, terwijl hij benadrukte dat de huidige situatie geen garanties biedt voor Ben Saddik’s directe terugkeer in de ring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws