Nieuws

'Grote oplichter!' Kickbokser verzint Glory-gevecht en steelt sponsorgeld

Henry Brinkman, de 37-jarige kickbokser uit Schalkhaar, lijkt een leven te leiden dat zo uit een film zou kunnen komen. Hij heeft het nodige meegemaakt: een zware drugsverslaving overwonnen, een steekpartij overleefd en de liefde van zijn jeugd teruggevonden. Afgelopen zomer kondigde hij aan dat hij nog één keer zou schitteren in de ring. Ook zou hij bij Glory Kickboxing de ring ingaan wat een grote leugen bleek zo meld Oost.nl.

Het grote gevecht tegen wereldkampioen Milos Rastovic in Australië zou het hoogtepunt worden. Maar wat bleek? Het was allemaal nep. Voor de zoveelste keer kondigde Brinkman een comeback aan die nooit zou plaatsvinden.

Valse beloftes en sponsorgeld

In september 2023 klopte Brinkman aan bij Roy van den Bos uit Waalwijk. Hij vroeg hem of hij zijn bedrijf als sponsor wilde inzetten voor zijn zogenaamd grootse comeback tijdens een Glory-evenement in Ahoy Rotterdam. In ruil voor 150 euro kon Van den Bos zelfs hoofdsponsor worden, met een mooie VIP-tafel en zijn bedrijfslogo op het shirt van Brinkman. Van den Bos was enthousiast, vooral omdat hij samen met zijn dochter fan is van kickboksen. Voor dat bedrag wilde hij het risico wel nemen.

Glory reageerde naar Oost.nl: "De hele kickbokswereld kent Brinkman als oplichter. In de Glory ring heeft. hij nooit gestaan en dat gaat ook niet gebeuren", aldus een niet bij naam genoemde woordvoerder va Glory.

Geld verdwijnt in een zwart gat

Maar al snel vroegen de plannen om meer geld. De kosten voor het maken van de shirts stegen en ook de beveiliging van de VIP-tafel moest ineens betaald worden. Elke keer als Van den Bos vroeg om een factuur, kreeg hij vage antwoorden.

Ondanks dat hij al honderden euro’s had overgemaakt, bleven de beloofde documenten uit. Detail is dat RTV Oost drie maanden geleden nog een videoreportage maakte over de comeback van Brinkman.

Het doek valt voor de nep-comeback

Van den Bos voelde nattigheid en besloot contact op te nemen met Ahoy. Zijn vermoedens werden bevestigd: er stond helemaal geen kickboksgala gepland op de genoemde datum. Navraag bij Glory maakte het nog erger; Brinkman had nog nooit op een ‘fight card’ van hen gestaan.

Een woordvoerder van Glory liet geen twijfel bestaan: “Brinkman staat bekend als oplichter in de kickbokswereld. Hij heeft nooit bij Glory gevochten en zal dat ook nooit doen.”

Meer slachtoffers van Brinkman’s trucs

Van den Bos ging op zoek naar andere gedupeerden en vond ze al snel. Naast zijn eigen metaalrecyclebedrijf bleken ook de tattoozaak Ink-Forever en klusbedrijf Otto Klust door Brinkman te zijn benaderd. Het verhaal was telkens hetzelfde: sponsorgeld in ruil voor een comeback die er nooit kwam.

De eigenaresse van Ink-Forever maakte 250 euro over nadat ze een voorbeeld van het shirt had gezien, maar ook zij kreeg al snel het verzoek om meer geld. Het ene excuus na het andere volgde, zoals geld voor een busritje met zieke kinderen naar de kinderboerderij. En net als bij Van den Bos: geen factuur te bekennen.

Brinkman’s versie van het verhaal

Toen Oost Nieuws Brinkman belde om zijn kant van het verhaal te horen, beweerde hij dat de sponsoren tegen hem samenspannen. Het zou gaan om een paar honderd euro van een handvol sponsoren, en hij zou zelfs een rechtszaak hebben gewonnen waardoor hij niets terug hoefde te betalen.

Over waarom de comeback in Ahoy niet doorging, draaide hij om de vraag heen.

Onhoudbare beloftes en loze claims

Begin dit jaar vertelde Brinkman nog dat hij in Australië tegen Rastovic zou vechten, maar dat werd zogenaamd uitgesteld door een blessure van de wereldkampioen. Maar ook Rastovic haakte af nadat hij verhalen over Brinkman had gehoord.

“Er is geen plan om tegen Henry Brinkman te vechten,” zei hij. Toch hield Brinkman vol dat het gevecht verschoven was naar december, zonder specifieke details te noemen.

De zoektocht naar gerechtigheid

Ondertussen blijven de sponsoren met lege handen achter. Sommigen hebben de hoop opgegeven, vooral omdat Brinkman regelmatig zijn telefoonnummer wijzigt en hen blokkeert.

Maar Van den Bos blijft strijdvaardig: “Ik geef niet op totdat ik mijn geld terug heb. Hopelijk zorgt dit verhaal ervoor dat hij anderen niet meer kan duperen.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws