Nieuws

Grote schok! Topkickbokser Allazov verlaat ONE Championship

Chingiz Allazov een van de meest gedecoreerde vechters binnen ONE Championship en houder van de vedergewicht Kickboks wereldtitel heeft aangekondigd dat hij van plan is zijn titel op te geven. Ook gaat de grootste vechtsport organisatie van Azië verlaten.

Na goud te hebben gewonnen in zowel K-1 als ONE, wordt Allazov algemeen erkend als de beste pound-for-pound kickbokser ter wereld. Toch lijkt de topvechter nu een stap terug te willen nemen en afscheid te willen nemen van de organisatie. In een gesprek met vechtsport journalist en kenner Timothy Wheaton gaf Allazov uitleg.

Een blik op Chingiz Allazov's illustere carrière

Chingiz Allazov heeft in een relatief korte tijd de kickbokswereld veroverd. De agressieve kickbokser heeft indrukwekkende overwinningen behaald tegen gerenommeerde tegenstanders zoals K-1 MAX-kampioen Yasuhiro Kid en de legendarische Superbon Singha Mawynn Ook GLORY-titelhouder Marat Grigorian verloeet tegen Allazov. Deze overwinningen hebben Allazov een plaats gegeven tussen de grootste kickboksers aller tijden.

In een recente Instagram Live-interview verklaarde Marat Grigorian dat Allazov zijn kickbokswereldtitel in ONE heeft opgegeven en van plan is zich terug te trekken uit de organisatie. Tijdens een gesprek met Wheaton legde wereldkampioen Chingiz Allazov de reden uit.

Chingiz Allazov's Besluit om ONE Championship te Verlaten

"Ja, het klopt. Vóór het gevecht tussen Marat Grigorian en Superbon vertelde ik ONE Championship dat ik mijn titel zou neerleggen voor dit gevecht, maar ze zeiden nee... Ze boden me het gevecht met Superbon aan vóór Marat Grigorian, en ik zei: 'Als ik tegen Marat vecht, zal ik mijn carrière beëindigen.'"

Over vijf rondes verdedigde Allazov zijn titel tegen Grigorian in 2023. Grigorian versloeg daarna Sitthichai, maar verloor vervolgens van Superbon voor de interimtitel. 'Chinga' hoopte dat het gevecht tussen Superbon en Grigorian zou plaatsvinden voor het onbetwiste kampioenschap.

Na zijn overwinning op Grigorian wilde Allazov ofwel vechten tegen de Muay Thai-kampioen Tawanchai in kickboksen of een rematch tegen Giorgio Petrosyan om een eerdere nederlaag te wreken. Hij voegde toe:

"Na dat gevecht vroeg ik om een gevecht met Tawanchai, of zelfs nog een keer met Giorgio Petrosyan. Maar Petrosyan is klaar met vechten in ONE Championship, en Tawanchai lijkt niet geïnteresseerd in een kickbokswedstrijd met mij. Maar nu heb ik een ander plan. Mijn eigen plan voor mijn leven en toekomst, niet hetzelfde plan als ONE Championship."

Focus is alles

"Maar dit nieuws is waar... Ik ben klaar met vechten in ONE Championship, en ik zei dat ik mijn titel zou neerleggen zodat Marat en Superbon erom konden vechten. Superbon won eerder de interimtitel, maar na dat gevecht boden ze me een nieuw contract aan. Ik vertelde ze echter nee, ik beëindig mijn carrière. Ik heb andere plannen voor mijn leven. Misschien, Inshallah, kom ik in de toekomst terug om tegen andere vechters te vechten, maar voor nu train ik elke dag, focus ik me op mijn leven, en focus ik me op mijn familie. Inshallah, altijd."

Ondanks het verlaten van de organisatie en het achterlaten van zijn illustere titel, heeft Allazov niets dan positieve woorden voor hen. Hij zei:

"Ik wens alle vechters in ONE Championship het beste, en ik wil ONE Championship bedanken. Ik heb veel respect voor het hele ONE Championship-team en Chatri."

Chingiz Allazov heeft in het verleden publieke problemen gehad met ONE, en het is nog onduidelijk wat de toekomst zal brengen voor beide partijen. ONE heeft de titel van Allazov nog niet officieel ingetrokken. 'Chinga' overweegt mogelijk over te stappen naar K-1 of elders in Centraal-Azië. Hij benadrukte dat hij nog niet klaar is met kickboksen en dat hij door zal blijven vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws