Hardleerse Mike Tyson stuurt Jake Paul dreigende boodschap Nieuws
Nieuws

Hardleerse Mike Tyson stuurt Jake Paul dreigende boodschap

Hardleerse Mike Tyson stuurt Jake Paul dreigende boodschap

Mike Tyson lijkt hardleers luistert niet naar de zorgen om zijn gezondheid. In plaats daarvan maakt hij zich klaar om op 15 november de ring in te gaan tegen Jake Paul, die maar liefst 30 jaar jonger is. Met een stevige uitdaging aan de YouTuber-bokser, maakt Tyson zich op voor een spectaculair gevecht.

Het gevecht stond eigenlijk gepland voor 20 juli, maar een opspelende maagzweer bij Tyson gooide roet in het eten. Paul wilde dat ze evenveel voorbereidingstijd zouden hebben, dus werd het gevecht verplaatst naar 15 november. Dit gaat gebeuren in het AT&T Stadium in Texas, en Netflix zendt het live uit. Voor Tyson wordt dit zijn eerste gevecht sinds 2005.

Controverse rond regels en leeftijdsverschil

Veel mensen hebben hun twijfels bij dit gevecht, en dat komt vooral door de regels. De rondes zijn korter, er zijn er minder, en de handschoenen zijn zwaarder. En natuurlijk is er het gigantische leeftijdsverschil: Tyson is 58 en Paul is 27. De jeugdige energie van Paul staat tegenover een veteraan die zijn lichaam behoorlijk heeft misbruikt in zijn jongere jaren, mede door drugsgebruik.

Maar Tyson lijkt vastbesloten. In een recente video zie je hem keihard trainen, druipend van het zweet, en zijn bekende meedogenloze blik terugbrengen. Het lijkt wel alsof je weer naar de jonge Tyson uit de jaren ’90 kijkt. Hij deelde de video met slechts twee woorden: "We win." Een ijzige waarschuwing voor Paul.

Jake Paul heeft nog wat te bewijzen

Jake Paul heeft al elf gevechten achter de rug, maar slechts één daarvan was tegen een echte bokser. In 2023 vocht hij tegen Tommy Fury en verloor hij, zelfs al kreeg hij Fury nog even naar de grond met een knockdown. Ondanks dat hij een flitsmoment had, werd hij op alle andere vlakken door Fury overklast.

Voor Paul is dit gevecht de kans om zichzelf te bewijzen tegenover een echte bokser van wereldklasse. Maar Tyson is niet zomaar iemand. Voor Paul, die ooit begon als YouTuber en nu als professionele vechter bekendstaat, wordt dit gevecht misschien wel zijn grootste test.

Wanneer won Tyson voor het laatst?

Het is alweer een tijd geleden dat Tyson voor het laatst een professionele wedstrijd won. Zijn laatste gevecht was in 2005 tegen Kevin McBride, waarna hij stopte. Maar zijn laatste overwinning is nog verder terug.

Op 22 februari 2003 sloeg Tyson Clifford Etienne knock-out in de eerste ronde, in minder dan 50 seconden. Nu wil hij opnieuw de ring in stappen, vastbesloten om te laten zien dat hij het nog steeds kan.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws