Nieuws

Hoe Overeem een vechtmonster werd: Bizar verhaal

Joe Rogan en Rampage Jackson bespreken het gebruik van doping in de vechtsport. In een openhartig gesprek op de Joe Rogan Experience duiken Joe Rogan en Quinton "Rampage" Jackson diep in het onderwerp van doping in MMA. Vooral Alistair Overeem, een naam die niemand in de vechtsportwereld ontgaat, komt ter sprake.

De fysieke transformatie die hij onderging was zo indrukwekkend, dat het idee van 'paardenvlees' al snel een codewoord werd voor het gebruik van steroïden.

Overeem’s indrukwekkende transformatie: van slank naar supersterk

Alistair Overeem begon zijn carrière als een relatief slanke vechter, maar veranderde later in een massieve krachtpatser. Dit zorgde natuurlijk voor vragen en roddels. In plaats van het toegeven van het gebruik van steroïden, zei hij dat zijn groei kwam door het eten van paardenvlees. Tja, wie gelooft dat nou? Terwijl vechtsportfans hun twijfels hadden, bleef Overeem domineren in organisaties zoals Pride en K1, waar dopingregels niet bepaald streng waren.

Dopingregels veranderden de sport, en Overeems prestaties

Toen Alistair naar de UFC kwam, werd het duidelijk dat het tijdperk van vrij gebruik van steroïden voorbij was. Met de strengere controles van USADA werd het voor hem en andere vechters moeilijker om die extreme fysieke voordelen te behouden. Rogan en Jackson praten over hoe dit Overeem’s carrière beïnvloedde. Ze speculeren zelfs dat hij, als de dopingregels niet waren aangescherpt, misschien wel de zwaargewichttitel had behouden.

Het gevecht met Brock Lesnar: wat als de regels anders waren?

Eén van de grootste gevechten in Overeem’s carrière was tegen Brock Lesnar. Rogan en Jackson vragen zich af: wat als de dopingtesten toen anders waren geweest? Als Overeem dezelfde kracht had behouden, had hij misschien wel voor altijd aan de top van het zwaargewicht gestaan. Zijn combinatie van kracht en Elite kickboksvaardigheden maakte hem destijds bijna onverslaanbaar.

Hoe doping en genetica de vechtsport veranderen

Jackson en Rogan gooien er nog een interessante discussie bovenop. Ze praten over het verschil tussen vechters die van nature sterke fysieke eigenschappen hebben en degenen die afhankelijk zijn van prestatieverhogende middelen. Jackson benadrukt dat sommige vechters, zoals Overeem, zodra de doping verboden werd, een stuk minder dominant werden. Het gesprek eindigt met de opmerking dat hoewel sommige vechters geweldige genetica hebben, anderen hun lichaam ‘een handje moeten helpen’ om op dat topniveau te blijven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws