Nieuws

Hoogtepunten Glory 95: Levi Rigters krijgt wereldtitelkans

Zagreb, Kroatië – Wat een gevecht! Levi Rigters heeft tijdens Glory 95 in Zagreb iedereen op het puntje van hun stoel gekregen. In een bloedstollend duel versloeg hij Bahram Rajabzadeh. Door deze knaloverwinning staat Rigters nu tegenover niemand minder dan Rico Verhoeven, met de wereldtitel in zicht. Maar dit was niet het enige moment dat iedereen sprakeloos maakte op deze spectaculaire avond.

Levi Rigters wint bloedbad en mag Rico Verhoeven uitdagen

De lucht trilde van de spanning toen Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh tegenover elkaar stonden. Iedereen wist dat dit geen simpel potje zou worden, en dat bleek meteen. Rigters en Rajabzadeh vochten al eerder tegen elkaar tijdens de Glory Grand Prix, maar de onderlinge rivaliteit was deze keer nog intenser. Bij de weging moesten de twee zelfs door beveiliging uit elkaar worden gehaald.

Het gevecht zelf was alles wat je hoopt te zien: keiharde klappen, bloederige gezichten en pure wilskracht. Uiteindelijk was het Levi Rigters die de overwinning binnenhaalde met een indrukwekkende actie in de laatste ronde. Direct na het gevecht stond hij hijgend en bebloed voor de microfoon: “Rico, het is tijd voor een nieuwe wereldkampioen!”

De zaal ontplofte. De vraag op ieders lippen: kan hij Rico van de troon stoten?

Tariq Osaro sleept overwinning binnen, maar het publiek is niet blij

Tariq Osaro, een zwaargewicht die vorig jaar nog tegenover Rico Verhoeven stond, vocht tegen Nico Horta. Maar het was duidelijk dat beide vechters tegen het einde van hun krachten zaten. Ze waggelden uitgeput door de ring, wat het publiek niet kon waarderen. Toch was Osaro net iets scherper en kreeg hij de overwinning van de jury.

De reacties uit het publiek waren echter minder enthousiast. Iedereen had op meer spektakel gehoopt, maar Osaro pakte de winst – en dat is uiteindelijk wat telt, toch?

Emotioneel afscheid van Kroatische legende Mladen Brestovac

Een van de meest gedenkwaardige momenten van de avond was het afscheid van de Kroatische vechtsportlegende Mladen Brestovac. Zijn fans wisten dat dit het einde van een tijdperk zou zijn, en Brestovac stelde niet teleur. In zijn laatste gevecht sloeg hij zijn tegenstander, Karim Dian, in de eerste ronde knock-out.

Het was duidelijk: Dian had geen schijn van kans. Na afloop van het gevecht gooide Brestovac zijn handschoenen symbolisch in de ring, een emotioneel moment dat de hele zaal op de been kreeg. Voor de fans in Zagreb was dit een afscheid dat ze nooit zullen vergeten.

Jurybesluit bij Mahieddine vs. Filipovic zorgt voor ophef

Nordine Mahieddine keerde terug naar Glory na een jaar afwezigheid. Tegenover hem stond Nikola Filipovic, en het werd een knalpartij. Mahieddine domineerde het gevecht, vooral in de tweede ronde, maar tot grote verbazing van iedereen wees niet alle juryleden hem als de winnaar aan. Toch kreeg hij uiteindelijk de zege, al had hij die volgens de fans al veel eerder verdiend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws