Intergender Jiu-Jitsu gevecht eindigt verrassend: 'De zij is hij voorbij' Nieuws
Nieuws

Intergender Jiu-Jitsu gevecht eindigt verrassend: 'De zij is hij voorbij'

Intergender Jiu-Jitsu gevecht eindigt verrassend: 'De zij is hij voorbij'

Vandaag heeft Craig Jones, de Australische Jiu-Jitsu expert, de Braziliaanse Jiu-Jitsu en MMA vechter Gabi Garcia verslagen in een veelbesproken intergender gevecht in het Thomas and Mack Center in Las Vegas.

Ondanks de voorafgaande controverse, waarbij Jones Garcia tijdens de staredown op de mond kuste, vond het gevecht toch plaats. Garcia, die bekend staat om haar gespierde verschijning en de bijnaam "Reuzin" draagt was niet gediend van Jones actie wat even de doorgang van het gevecht in gevaar bracht.

Jones dwingt Garcia tot overgave

Jones een van de meest vooraanstaande figuren in de wereld van Brazilian Jiu-Jitsu verraste velen door Garcia die vanwege haar lengte en gewichtsvoordeel als favoriet werd beschouwd te dwingen om af te tikken op de mat.

Dit resultaat was voor velen onverwacht gezien de fysieke verschillen tussen de twee vechters. Garcia is in het verleden vaak in opspraak geweest vanwege vermeend dopinggebruik wat haar gespierde uiterlijk verklaart.

Gevecht live uitgezonden op YouTube

Het intergender gevecht dat wereldwijd belangstelling trok werd live uitgezonden op YouTube. Jones overwinning markeert een belangrijk moment in de Jiu-Jitsu wereld. Waar traditionele opvattingen over fysieke kracht en geslacht op de proef werden gesteld.

"Ik zou willen vragen of dezelfde mensen die Imane Khelif hebben belasterd, ook een probleem hebben met een feitelijke biologische man die hier een vrouw wurgt. Maar ze zouden waarschijnlijk volhouden dat Gabi Garcia een man is, vanwege haar grote lengte", zegt Larry Fisher een grote fan van Garcia.

De vraag blijft echter of dergelijke gevechten in de toekomst vaker zullen plaatsvinden gezien de gemengde reacties die het gevecht heeft opgeroepen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws