Is Rico Verhoeven aan titelverlies ontsnapt? 'Gemiste kans' Nieuws
Nieuws

Is Rico Verhoeven aan titelverlies ontsnapt? 'Gemiste kans'

Is Rico Verhoeven aan titelverlies ontsnapt? 'Gemiste kans'

Rico Verhoeven werd kort voordat Alex Pereira vertrok bij Glory Kickboxing uitgedaagd door de Braziliaan, die eerder vandaag zijn dominantie in de vechtsport opnieuw liet zien, door voor de tweede keer bij UFC Jiri Prochazka te verslaan. Insiders zijn het er over eens dat een gevecht tussen Verhoeven en Pereira die naar het zwaargewicht binnen de UFC wil overstappen, wel eens een heel spannende had kunnen zijn. Zou dat Verhoeven's titelverlies hebben kunnen betekenen?

Dat Alex Pereira een dominante kracht is in de UFC en daarvoor in het kickboksen bij onder andere Glory, liet de Braziliaan zien tegen niet alleen Prochazka. Ook Israel Adesanya viel door de kracht van de Braziliaan met de bijnaam 'Poatan'. Pereira ziet een andere titel voor zich na eerst het UFC middengewicht en lichtzwaargewicht goud te hebben gewonnen, een stap naar het zwaargewicht is het volgende.

Niet alleen insiders maar ook fans zijn het erover eens dat als Pereira nog even was blijven hangen bij Glory en tegenover Verhoeven had komen te staan, dit wel eens een interessant gevecht had kunnen zijn met dito uitkomst. Verhoeven reageerde destijds op de uitdaging van Pereira: 'Ik ben van een ander niveau." Maar zou dat ook zo zijn geweest?

Wat als hij Verhoeven bij Glory had uitgedaagd?

Nu is het natuurlijk praten achteraf, maar insiders zijn van mening dat Pereira kampioen Verhoeven had kunnen verslaan indien deze naar het zwaargewicht had gegaan. Tijdens de uitzending van Rush Hour Fightclub afgelopen nacht speculeerde de fans er lustig op los. Ook Marshall Zelasnik de huidige Glory CEO die in het verleden voor de UFC werkte kan Pereira's kracht zeker waarderen en poste op Twitter: "Chamma! Wow!"

"Alex had die titel met gemak kunnen winnen. Deze man vecht een aantal keer per jaar. Rico omgerekend een keer in de 14 maanden. Dat had Alex zeker in het voordeel geweest", aldus een reactie op Rush Hour Fightclub.

Speculeren is mooi en wellicht ontsnapte Verhoeven aan een verlies. In de ultieme wereld zou een gevecht in het MMA tussen de twee wellicht een uitkomst brengen. Tot dan zullen we het nooit weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws