Nieuws

Jake Paul! Dave Roelvink gaat de boksring in tegen jeugdidool

Dave Roelvink gaat de boksring in tegen topvechter Melvin Manhoef op 22 december tijdens het Boxing Influencers event. het is een droom die uitkomt voor Roelvink die als kind tegen de legendarische vechter opkeek.

Dave Roelvink heeft de afgelopen weken de Nederlandse sportwereld op zijn kop gezet met het nieuws dat hij in de ring zal staan tegenover de legendarische kickbokser Melvin Manhoef. De influencer, bekend van zijn televisieoptredens en online activiteiten, heeft publiekelijk toegegeven dat hij aanvankelijk twijfelde of hij deze uitdaging wel aan moest gaan.

"Ik moest er een nachtje over slapen," geeft Roelvink eerlijk toe in een recent interview. Uiteindelijk besloot hij de uitdaging aan te nemen en nu traint hij intensief onder de vleugels van Mike Passenier bij Mike’s Gym, een van de bekendste sportscholen in de vechtsportwereld.

Dave Roelvink geïnspireerd door jeugdherinneringen aan Melvin Manhoef

Voor Roelvink is dit gevecht meer dan zomaar een wedstrijd; het is een kans om te vechten tegen iemand die hij als kind bewonderde. Hij herinnert zich nog levendig het moment dat hij voor het eerst Melvin Manhoef zag arriveren bij de sportschool, in een glimmende witte BMW X6. "Ik was echt onder de indruk," zegt hij. Dat hij nu de kans krijgt om tegen zijn jeugdidool te vechten, vergelijkt hij met een voetbalfan die ineens tegen Cristiano Ronaldo mag spelen.

De voorbereidingen zijn in volle gang en Roelvink neemt de uitdaging uiterst serieus. Volgens insiders traint hij dagelijks met de beste vechters, waaronder de top van Glory Kickboxing. Roelvink krijgt daarbij veel lof voor zijn doorzettingsvermogen en techniek. Hij heeft laten weten dat hij zich niet kansloos acht, ook al staat hij tegenover een van de grootheden in de vechtsport. "Ik weet dat het moeilijk wordt, maar ik zie kansen," aldus een zelfverzekerde Roelvink.

De vechtsportgemeenschap kijkt vol spanning uit naar het gevecht

Het gevecht wordt door sommigen vergeleken met de bekende Jake Paul vs. Mike Tyson-gevechten in de Verenigde Staten. Ook al heeft Roelvink minder ervaring in de ring, de vechtsportgemeenschap neemt hem steeds serieuzer naarmate zijn trainingen vorderen. Er wordt volop gespeculeerd over hoe dit duel zal aflopen en of Roelvink daadwerkelijk in staat zal zijn om Manhoef te verrassen.

Roelvink is echter vastberaden: "Ik zou dit niet doen als ik dacht dat ik kansloos was." De komende weken zullen bepalen of de intensieve trainingssessies hun vruchten zullen afwerpen en of Roelvink het kan opnemen tegen een ware legende van de vechtsport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws