Nieuws

Jake Paul gaat zijn ondergang tegemoet: Vechtlegende waarschuwt

Jake Paul met een record van 10-1 neemt het op tegen de 58-jarige bokslegende Mike Tyson in het AT&T Stadium in Dallas op 15 november. Paul komt net van een overwinning in juli waar hij Mike Perry in de zesde ronde versloeg in hun cruiserweight-gevecht.

Ondanks de leeftijdsverschillen ziet Daniel Cormier voormalig UFC-kampioen een gevaar in deze strijd en wel van Tyson. Deze zou een einde kunnen maken aan Jake's boks loopbaan.

Cormier ziet de uitdagingen voor Mike Tyson

Daniel Cormier, die samen met Ben Askren de populaire show "Funky and the Champ" presenteert, sprak over het aankomende gevecht en benadrukte de jeugdige energie van Paul als een mogelijk doorslaggevende factor. “Ik begrijp wat hij zegt, en ik ben het ermee eens dat er nog steeds iets in Tyson zit wanneer hij traint met Rafael Cordeiro,” zei Cormier.

“Maar als ik Jake Paul zie vechten tegen Mike Perry, zie ik hoe Jake zich ongemakkelijk begint te voelen wanneer hij onder druk wordt gezet. Mike Perry leek zelfs een kans te hebben. Maar dan weet Jake, dankzij zijn jeugd, nog ergens energie vandaan te halen en het gevecht uiteindelijk te winnen.”

Cormier beschreef de gevechtservaring van Paul, waarbij hij Perry in de vroege rondes domineerde, maar ook even in de problemen leek te komen. Het vermogen van Paul om door te zetten en Perry alsnog te verslaan, is volgens Cormier iets waar Tyson zich zorgen over moet maken.

Tyson tegen Paul: Een verlies voor Jake Paul?

Cormier maakt zich zorgen over de dynamiek van het gevecht tussen de 58-jarige Tyson en de 28-jarige Paul. “Wat als dit eruitziet als een gevecht tussen een 58-jarige man en een 28-jarige man? Wat als Mike Tyson niet genoeg energie meer heeft om zich te meten met deze jonge kerel?” vroeg Cormier zich af. Hij beschouwt het als een risico voor Paul, ongeacht de uitkomst. “Als Jake Paul Mike Tyson verslaat, is dat voor veel mensen een verlies, omdat iedereen van Mike Tyson houdt.”

Maar het grootste risico voor Paul, volgens Cormier, is wat er gebeurt als Tyson de verrassing van de avond weet te leveren.

Wat gebeurt er als Mike Tyson Jake Paul knock-Out slaat?

Cormier schetst een scenario waarin Tyson het gevecht wint en Jake Paul knock-out slaat. “Wat als Mike hem knock-out slaat? Dan is het over,” zei Cormier. “Alles is dan voorbij. Het zou een van de grootste terugslagen in de geschiedenis van de sport zijn als hij knock-out gaat.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws