Nieuws

Jake Paul krijgt steun van vechtlegende: 'Echte Killer'

Jake Paul trotseert zijn critici door op 15 november de ring in te stappen voor een volledig goedgekeurd professioneel gevecht tegen de 58-jarige zwaargewichtlegende Mike Tyson. Dit gevecht heeft al veel stof doen opwaaien in de bokswereld, vooral vanwege zorgen over Tyson’s gezondheid.

Tyson heeft sinds zijn pensionering in 2005 geen competitieve partij meer gevochten, wat de controverse rondom deze wedstrijd heeft vergroot.

Anderson Silva verdedigt het entertainmentaspect van het gevecht

Ondanks de bezorgdheid over Tyson’s leeftijd en fysieke conditie, is voormalig rivaal van Jake Paul, Anderson Silva, van mening dat het gevecht gewoon moet plaatsvinden. Silva, die in 2022 door Paul werd verslagen in de boksring, benadrukt dat het om entertainment draait.

Silva zei: "Het is zo interessant. Veel mensen zeggen dat Mike Tyson oud is – dat maakt niet uit. Het is een ander spel, een andere sport. Het is vermakelijk. Het is niet hetzelfde als je Canelo of andere topbokser ziet. Mike Tyson hoeft niets te bewijzen aan iemand. Ik geloof dat Jake ook niets hoeft te bewijzen aan iemand. Het gaat om entertainment. Dat is wat mensen moeten begrijpen."

Silva benadrukt dat zowel Tyson als Paul geen behoefte hebben om iets te bewijzen en dat het gevecht meer draait om de show en het vermaak dan om sportieve prestatie.

Silva verdedigt Jake Paul en zijn impact op de bokswereld

Naast zijn steun voor het gevecht, verdedigde Silva ook Jake Pauls positie binnen de sport. Hij vroeg zich af waarom mensen Paul niet respecteren. "De mensen moeten respect tonen, omdat hij succesvol is geweest in zijn eigen werk. De mensen die het lef niet hebben om hetzelfde te doen, beginnen onzin te praten. Ik respecteer hem veel, omdat hij het hele spel heeft veranderd in deze tijd. Ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak, ongeacht het resultaat."

Silva benadrukte dat Jake Paul, ondanks kritiek, een belangrijke rol heeft gespeeld in het herdefiniëren van boksen voor een nieuw publiek en dat hij waardering verdient voor zijn prestaties.

Jake Paul wil geschiedenis schrijven met gevecht tegen Mike Tyson

Jake Paul heeft zelf ook gereageerd op de kritiek, en verklaart dat hij dit gevecht aangaat om geschiedenis te schrijven. "Dit is waar het voor mij om draait. Ik ben een jongen uit Ohio. Ze zullen me nooit de eer geven. Zo is het nu eenmaal. Als ik over water zou lopen, zouden ze zeggen dat het komt omdat ik niet kan zwemmen. Maar dit is om geschiedenis te maken."

Paul weet dat hij de underdog is in het gevecht tegen de legendarische Tyson en begrijpt dat veel mensen denken dat hij knock-out zal gaan door Tysons krachtige stoten. Maar hij zegt dat hij de uitdaging omarmt: "Je moet risico nemen. Dat is de naam van het spel. Ik ben hier voor de uitdaging, ik wil vechten tegen een van de gevaarlijkste mannen in de bokswereld."

Mike Tyson heeft eerder al een training moeten uitstellen vanwege een gezondheidsprobleem, maar hij is nu weer terug in de sportschool en heeft beelden gedeeld om zijn fysieke fitheid te bewijzen. Tyson en Paul hebben allebei de critici laten weten dat het gevecht een groot evenement zal worden in de bokswereld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws