Jake Paul opent gloednieuwe boksschool: 'Nieuwe kans" Nieuws
Nieuws

Jake Paul opent gloednieuwe boksschool: 'Nieuwe kans"

Jake Paul opent gloednieuwe boksschool: 'Nieuwe kans"

De World Boxing Organization (WBO) onder leiding van voorzitter Francisco Valcárcel slaat de handen ineen met de organisatie Boxing Bullies, opgericht door Jake Paul, om de jeugd van Puerto Rico op het rechte pad te houden. Dit doen ze door middel van het WBO Kids Drug Free programma en de opening van een gloednieuwe boksschool in de wijk Cabrera van Utuado.

De gloednieuwe faciliteit beschikt over een moderne boksring, diverse trainingstoestellen voor zowel trainers als boksers van alle niveaus, gerenoveerde badkamers en een opgeknapte omgeving. De dagelijkse leiding van de gym komt in handen van Orlando Samot, Wilfredo Guzmán en Jorge Luis Nieves.

Valcárcel benadrukt het belang van de samenwerking

"We willen hier in Utuado fantastische bokswedstrijden organiseren in deze geweldige faciliteit," aldus Valcárcel. "De samenwerking met Jake Paul zal zeker vruchten afwerpen. We hebben een lijst met gymzalen die we zullen renoveren en monitoren om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven.

De sportschool is de beste plek waar een jongere kan zijn. Hier leren ze beleefd, respectvol, nederig en gedisciplineerd te zijn. Burgemeester Jorge Pérez is toegewijd aan deze sportschool en dat is belangrijk."

Meer dan alleen een boksschool

Naast Valcárcel waren er tal van andere belangrijke gasten aanwezig bij de feestelijke opening. Dit waren onder andere WBO-oprichter Luis Batista Salas, burgemeester van Utuado Jorge Pérez, vertegenwoordiger van Boxing Bullies Francisco Correa, voorzitter van de Puerto Rico Boxing Commission Miguel Laureano, en vertegenwoordigers van sponsors ECONO Supermarkten (Viviana Mass & Alejandro Hernández) en Home Power Sun Energy.

We hebben allemaal agressie in ons 

"We proberen die agressie te kanaliseren en om te zetten in iets positiefs. We willen voorkomen dat jongeren hun agressie gebruiken in bendes of voor geweld. Door te boksen leren ze discipline en kunnen ze hun talenten op een positieve manier gebruiken. Dit is fantastisch werk dat veel goeds zal opleveren. Elke jongen of meisje die in deze gym komt trainen is een zaadje dat kan ontkiemen", zei Batista Salas.

Boxing Bullies deelt de visie

Francisco Correa, vertegenwoordiger van Boxing Bullies, voegt toe: "We willen jongeren en mensen uit de buurt een plek geven waar ze zich kunnen ontwikkelen als individu en als atleet. Door tegoed gefaciliteerde ruimtes te creëren, houden we jongeren van de straat.

Ze leren nieuwe vrienden kennen, ontwikkelen discipline en krijgen een betere kwaliteit van leven. We hebben meerdere initiatieven lopende met de WBO. Het doel is om door heel het land nieuwe bokshallen te bouwen."

Bekende gezichten aanwezig bij de opening

Onder de aanwezige boksers waren voormalig wereldkampioenen Samuel Serrano, Alex "El Nene" Sánchez en René Santiago, evenals de gerangschikte bokser Pedro Márquez, veelbelovende talenten Omar Pacheco en Pedro Cruz, leden van de gemeentelijke sportschool van Trujillo Alto, scheidsrechters Roberto Ramírez Sr. en José H. Rivera, juryleden César Ruiz en Jerry Martínez, en manager Margaro Cruz.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws