Jake Paul vs Mike Tyson kan leiden tot algemeen verbod op boksen Nieuws
Nieuws

Jake Paul vs Mike Tyson kan leiden tot algemeen verbod op boksen

Jake Paul vs Mike Tyson kan leiden tot algemeen verbod op boksen

Paulie Malignaggi ex-bokskampioen slaat alarm over de aanstaande strijd tussen Jake Paul en Mike Tyson. Hij vindt dat het gevecht moet worden afgeblazen, zeker nu Jake Paul heeft gezegd dat hij na deze wedstrijd stopt met boksen. Wat werd bevestigd door Peter Murray, de baas van de MMA-organisatie PFL waar Jake zijn loopbaan als vechter zal voort zetten.

Paulie Malignaggi, een voormalig wereldkampioen in het weltergewicht, maakt zich zorgen over wat er op 15 november te gebeuren staat. Jake Paul, die zijn carrière begon als YouTuber, staat dan in de ring tegenover Mike Tyson, de legendarische zwaargewicht. Er is veel kritiek op het gevecht, vooral vanwege het enorme leeftijdsverschil tussen de twee.

Waarom dit gevecht gevaarlijk kan worden

"Het is gewoon niet gezond voor iemand op Mike’s leeftijd om klappen te incasseren van jonge, sterke gasten als Jake," vertelde Malignaggi aan Canada Casino. "Toen we jonger waren, konden we die stoten nog aan, maar op je oude dag kan je lichaam dat soort schade niet meer hebben. Dit kan echt misgaan."

Jake Paul vs Mike Tyson kan leiden tot algemeen verbod op boksen
Jake Paul stopt met boksen na partij met Mike Tsyon

Als er iets ernstigs gebeurt, zegt Malignaggi, zou dit zelfs tot een verbod op boksen kunnen leiden. "Persoonlijk denk ik dat dit gevecht nooit zou mogen plaatsvinden. Mike wordt 58, en 58 is gewoon oud. We leven in een tijd waarin mensen niet meer lijken te snappen dat ouderdom écht bestaat."

Jake Paul en Mike Tyson: een bizar contrast

Jake Paul heeft een boksrecord van 10-1 en verloor alleen op punten van Tommy Fury, de jongere broer van wereldkampioen Tyson Fury. Mike Tyson daarentegen, stopte al in 2005 na twee pijnlijke nederlagen en een hoop problemen buiten de ring.

In 2020 maakte Tyson een comeback voor een demonstratiegevecht tegen Roy Jones Jr., maar dat was meer een speelse sparsessie dan een serieus gevecht. Dit keer zou het anders zijn: het gevecht tegen Jake Paul wordt professioneel gesanctioneerd, wat betekent dat het er serieus aan toe zal gaan.

Het risico voor Tyson

Malignaggi legt uit dat het niet zomaar een vriendschappelijk potje boksen wordt. "Jake Paul is misschien geen wereldtopper, maar hij weet inmiddels wel hoe het spel werkt. Hij bokst al vijf jaar, dus hij is zeker geen groentje meer."

"Tyson kreeg op zijn 36ste al moeite met het incasseren van klappen, laat staan nu. Als iemand van zijn leeftijd geraakt wordt, kan dat echt nare gevolgen hebben. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als Jake hem vol raakt."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws