Jamal Ben Saddik opnieuw geschorst door Glory: '2024 niet meer in actie' Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik opnieuw geschorst door Glory: '2024 niet meer in actie'

Jamal Ben Saddik opnieuw geschorst door Glory: '2024 niet meer in actie'

Jamal Ben Saddik de Marokkaans-Belgische kickbokser die bekendstaat om zijn prestaties in de ring is door Glory Kickboxing voor 10 maanden geschorst. Dit na een positieve dopingtest.

Ben Saddik krijgt de schorsing ondanks dat hij kon aantonen dat het gebruik van de geconstateerde verboden stof op medisch voorschrift van zijn arts was.

Schorsing duurt tot begin 2025

De schorsing volgde op een vrijwillige dopingtest die Ben Saddik op 19 februari 2024 onderging, terwijl hij op dat moment niet actief was op het vechtrooster. Hij vergat echter het medicijn op het onboard-formulier te vermelden.

De positieve test wees op het gebruik van een stof die valt onder de Hormoon- en Metabole Modulators. Een categorie die op de verboden lijst van het World Anti-Doping Agency (WADA) staat. Hoewel de test in een WADA-geaccrediteerd laboratorium werd uitgevoerd kon Ben Saddik bewijzen dat de stof onderdeel was van een medisch voorschrift van zijn arts dat maanden voor de test was afgegeven.

Positieve test op verboden stof, maar medisch voorschrift gaf verzachtende omstandigheden

De onafhankelijke GLORY Anti-Doping Commissie verantwoordelijk voor het beoordelen van dopingresultaten besloot de gebruikelijke schorsing van 12 maanden te verkorten naar 10 maanden. Dit gebeurde omdat Ben Saddik kon aantonen dat het medicijn was voorgeschreven ter behandeling van gezondheidsklachten. En dat het gebruik ervan plaatsvond voordat de nieuwe dopingregels in werking traden.

De schorsing van Ben Saddik ging officieel in op 6 maart 2024. Hij mag vanaf 6 januari 2025 weer deelnemen aan GLORY-evenementen. De fans zullen uitkijken naar zijn terugkeer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws